r
Nosalty Logó

Arab tejszínes kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Arab tejszínes kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 1086 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 7603 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Összesen 276 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 1086 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    129.9 g

Zsír

  • Összesen
    425.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    1931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7996.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2227 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1907 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.2 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    1548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3069 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1948 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2481 micro
Összesen 7603 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 3 tojásfehérjét kemény habbá keverünk, 3 tojássárgáját habosra keverünk 5 dkg cukorral, és 1 ek vaníliás cukorral Hozzákeverünk 2,5 dkg csokit, 1 kk kakaót, 1 narancs reszelt héját, 2 ek grízes lisztet, fél sütőport, végül a habot óvatosan belekeverjük.
  2. Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és 15 percet sütjük.
  3. A megmaradt hozzávalókból még egy tésztát sütünk.
  4. A tojássárgákat a tojással, 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kakaót, kávét, lisztet, és a 2 dl tejet. Az 5 dl tejet melegedni tesszük, belerakjuk a csokoládét, hogy megolvadjon, és megfőzzük benne a krémet.
  5. Amikor a krém kihűlt, a margarint keverjük habosra 10 dkg cukorral, és apránként keverjük bele a krémet.
  6. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhabport habosra keverjük a vaníliás cukorral és ásványvízzel, közben hozzákeverjük a megolvasztott zselatint.
  7. Az első lapot lekenjük a kávékrémmel, erre jön a hab, majd a másik tészta.
  8. Az étcsokit megolvasztjuk a margarinnal és a tejjel, majd a torta tetejére kenjük.
  9. Egy nappal korában készítsük el a tortát, mivel a kávékrém igen lágy, de másnapra megkeményedik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 37,6×27×5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11721
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 04.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy régi újságban találtam a receptet, nagyon finom, jó krémes. Azoknak ajánlom, akik szeretik a kávé ízét.

Hozzávalók

A tésztához

Az 1. krémhez

A 2. krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek