Nosalty Logó

Amerikai chocolate chip cookie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Viktikonyha
Ezen a képen: Amerikai chocolate chip cookie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 973 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3887 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 973 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4062.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    640 g
  • Cukor
    424 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 3887 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 414 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
  2. Összekeverjük az alapanyagokat - kivéve a csokidarabokat, kicsit meggyúrjuk a tésztát.
  3. Amikor már kihűlt a vaj, ami összetartja, akkor kerülnek bele a csokidarabok.
  4. Golf (pingpong) labda méretű adagokragyúrjuk a tésztát (nem kell kilapítani, kilapul magától a sütőben).
  5. Ezt az adagot mindenképpen 2 tálcán süssük, mert annyira szétterül, hogy nem fog rendesen átsülni az összes, és a kerek formáját is elveszíti.
  6. 160°C-on 16 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 16 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 348419
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 19.

Receptkategóriák

Viktikonyha 5 recept

Nagyon egyszerű, és nagyon finom! Pár perc alatt kész van, a vendégek pedig még a morzsákat is elcsipegetik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

a csésze mit takar? pontosan vagy kb mennyi az ?rtartalma? 2 dl, 2,5 dl esetleg joghurtospohár?? köszi

Törölt felhasználó

Én a csészét 2dl - nek vettem s úgy nagyon jó lett. :)

Törölt felhasználó

Csatlakozom az el?ttem szólóhoz és még annyit,hogy a vajból kb. hány dkg-ot kell felolvasztani,hogy 3/4 csészényi legyen?

Viktikonyha

A csésze egy kávés csésze, az enyém kb 2,2-2,3 dl, de ha mindent egy akármilyen kávés csészével csinaltok, akkor végülis mindegy, hogy 2 decis vagy 2,5, mert a recept majdnem minden hozzávalójának ?rmértéke a csésze :)

girlwithoutname

Azt szeretném kérdezni, hogy a cookie teljes egészében morzsálódós-ropogós lesz, vagy a közepe valamelyest puhább, mint pl. a McDonald's-os chocolate chip cookie? Korábban már készítettem, más recept alapján, nekem fura, túlzottan vajas íze lett, és kemény lett mint a k?..

Viktikonyha

Ha nem sütöd tovább, mint írtam, akkor a közepe finom puha marad :)

Törölt felhasználó

Hmm ! Nagyon finom lett. Mindenkinek ízlett. A kisöcsém már nyersen enni akart bel?le. :) Szóval, nagyon finom lett, tudom ajánlani.

Viktikonyha

Nagyon örülök, hogy ízlett :)

Ancsyka85

A már összegyúrt, kih?lt tésztába hogyan keverem bele a csokidarabokat? Ezek a csokidarabok nem olvadnak el a süt? forróságában?

Viktikonyha

A kih?lt tészta gyúrható, formázható, nem kemény. Azt, hogy várjunk egy kicsit, amíg kih?l a vaj, azért írtam, mert ha akkor tesszük bele a csokit, amíg a vaj langyos, akkor id? el?tt elolvad a csoki és a sütés útán túl keménnyé teszi a süteményt. Tehát a kih?lt tészta egyátalán nem kemény, simán bele lehet gyúrni a csokidarabokat, amik ugyan a sütés közben olvadnak, de csak azon a helyen, ahol épp vannak és nem vegyülnek, nem lesznek egynem?ek a tésztával, így a süti maga nem lesz kemény. Remélem érthet?, amit leírtam :)

Viktikonyha

A recept képekkel megtekinthet? a honlapomon: http://viktikonyha.blogspot.hu/2013/09/amerikai-chocolate-chip-cookie.html :)

Törölt felhasználó

2 decivel számoltam a csészét, mindent recept szerint csináltam, és szétfolyt az egész teljesen vékonyra, és gumis az állaga. Mit ronthattam el ?

Viktikonyha

Ne haragudj, nem tudom, én nagyon sokszor elkészítettem már a recept szerint a sütit és soha nem volt ezzel baj :( nézd meg esetleg a honlapomat, hátha nem vettél észre mindent. Ott vannak képek is a recepttel együtt. http://viktikonyha.blogspot.hu/2013/09/amerikai-chocolate-chip-cookie.html

Törölt felhasználó

Köszi, majd megpróbálom újra, hátha. :)

Viktikonyha

nagyon szurkolok :)

Matrioska

Szia! Nagyon tetszik a recepted. :) Annyi kérdésem lenne, hogy hogy az egy csésze barna cukrot ki lehet-e váltani egy csésze kristálycukorral?

Viktikonyha

szia, köszönöm :) nem próbáltam még, de nem is ajánlom, a barna cukor adja azt a fantasztikus ízt neki :)

Törölt felhasználó

Szia! Bocs nem akarok beleszólni.... Én els?re is kristálycukorral csináltam, nem is próbáltam még barna cukorral, és nekünk nagyon ízlik én rendszeresen sütök ilyet :)

Viktikonyha

A recept képekkel megtekinthet? a honlapomon: http://viktikonyha.blogspot.hu/2013/09/amerikai-chocolate-chip-cookie.html :)

_Marcsi

Szia! A honlapodon 1/2 csésze vajat írtál, ide meg 3/4 csészét, szeretném megkérdezni, hogy mennyi vajat szoktál beletenni? El?re is köszönöm a válaszod!

Törölt felhasználó

Nagyon finom!! Egyb?l dupla adagot csináltam :) Köszönöm a receptet!!

Viktikonyha

Nagyon örülök, hogy ezt hallom :) egészségedre!

Törölt felhasználó

Hibátlan lett! Én csak egy csésze cukorral csináltam (barna csak egy fél csésze volt itthon, a másik fele kristály), így is nagyon édes, illetve 20 deka mogyorós csokit kockáztam fel hozzá - csokis és mogyorós is egyszerre. Fel is írtam a házi recepteskönyvbe, köszi! :)

Viktikonyha

Örülök, hogy ízlett! Ebben a sütiben az a jó, hogy szinte bármit beletehetünk, úgyis finom lesz :) pl. magok, müzli, aszalt gyümölcs stb. Egészségedre!

Törölt felhasználó

Bajban vagyok , megcsináltam bár sima kristálycukrot használtam nagyon finom , DE kemény, mint a k?. Hol a hiba ??

Viktikonyha

Nem tudom, mi lehet a gond. Nem sütötted picit túl? Amikor kiveszed a süt?b?l, akkor még teljesen puhának kell lennie, be lehet nyomni és utána meg kell várni, míg kih?l és megszilárdul.

Törölt felhasználó

Az állagától eltekintve olyan finom lett , hogy pillanatok alatt elfogyott , így ma újra kell csinálnom 160 fokon 16 percig sütöm majd és tuti nem tovább. Neki is kezdek :)) Majd küldöm az infót , hogy milyen lett .....

Riel

Köszi a receptet:) Nagyon fincsi lett:D

Viktikonyha

Örülök neki, fogyasszátok egészséggel :)

Viktikonyha

Szuper :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!