Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amatricei tészta

Amatricei tészta
Amatricei tészta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kép elkészültekor csak trappista sajtom volt, de azzal is jó. Extrázhatjuk karikázott olívabogyóval, de az már egy teljesen más recept :D viszont nagyon finom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Juhsajt hiányában trappista sajttal sem rossz, de persze pecorinoval az igazi :)

A mártásba mehet 10 dkg héjából kinyomott sütnivaló kolbász, amit a szalonnával megsüthetünk az elején pár perc alatt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát feltesszük főni, a megadott idő alatt készre főzzük.
  2. Eközben kevés olajon megpirítjuk a felaprított szalonnát vagy fejhúst.
  3. A sült szalonnát félretesszük, és a hátramaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát, paradicsomot, paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néhány percig rotyogtatjuk (ha kevésnek tűnik a szósz, ízlés szerinti mennyiségű passzírozott paradicsommal kiegészítjük). Ha kicsit besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kivesszük a paprikát, majd visszatesszük a pörcöket.
  4. A kész, leszűrt tésztát ráöntjük a szószra, és összekeverjük a sajt felével és a szósszal.
  5. Forrón tálaljuk, a maradék sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Mérges tolltészta amatricei módra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

931
fusilli tészta 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
cseresznyepaprika 1 db
konzerv paradicsom 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
juhsajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint