Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás tepsis palacsinta

Almás tepsis palacsinta
Almás tepsis palacsinta
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almás palacsinta másképpen, így is finom, érdemes kipróbálni.  Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is.  A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

A rátéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
  2. Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
  3. Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházakat kivágjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
  4. A tésztát a forró tepsibe öntjük, elosztjuk rajta az almát, megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral, és visszatoljuk a sütőbe.
  5. Kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 71 798
elküldve: 19
receptkönyvben: 443
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 2

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1909 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsiben sült almás palacsinta, palacsinta almával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-29 09:24

Kedves Nosalty!

Itt talán észreveszitek! Még tavaly írtam egyik receptemnél - ezt tudnotok kell, melyikhez, jelzi Nektek - egy kérést, semmi nem történt!!!
Tegnap ismét, ma szintén - LEGYETEK OLYAN KEDVESEK, HOGY MINÉL ELŐBB "AZT" MEGOLDJÁTOK!!!
"Örülök", hogy minden szakáccsal "egyformán" bántok!!!!

Üdv.: Walaky / JUDYTH59

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2017-12-29 12:09

Kedves Walaky!

Ma reggel írtunk Önnek egy levelet az e-mailcímére, amire azóta is várjuk a választ. Szeretnénk megkérni, hogy a gyorsabb kommunikáció érdekében ne a recept üzenet mezőjébe írja kívánságait, hanem az info@nosalty.hu-ra.
Boldog új évet kívánunk:

A Nosalty csapata

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-12-29 09:20

Ja, meg ma ki lett emelve a Facebookon MA - persze, jó szokásotokhoz híven, ide nem írjátok - persze, másoknál igen....miért is nem lepődöm meg sem ezen, sem azon, hogy ki került ide?!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2017-09-22 01:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Grenata
Grenata Fri, 2017-01-20 11:46

Szia!
Sima ásványvíz vagy szénsavas kell.Köszönöm!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2016-09-20 20:38

Kedves Glaser! Mi célt szolgál az, hogy a tepsit fel kell forrósítani? Eddig ilyennel még nem találkoztam. 240 fok nem sok? Mindez azért érdekel, mert tetszik a recept és meg akarom sütni, de nem szeretném elrontani. Zsuzsa

glaser
Glaser / glaser Wed, 2016-09-21 12:36

Kedves Zsuzsa!
En 240 fokon sütöttem, es tökeletes lett. Ha nem akarod nem muszaj a tepsit felforrositani, vagy sütheted akar alacsonyabb höfokon, de abban az esetben nem lesz elegendö a 15 perc a süteshez. Üdv: Maria

katalin52
katalin52 Tue, 2016-09-20 10:38

Glaser receptjei a kedvencem, külön mappájuk van. Ezt is ki fogom próbálni! Mivel kétszemélyes a háztartásunk, majd mindenből picit kevesebbet.

szmari
szmari Tue, 2016-09-20 09:56

Szeretem Glaser receptjeit! Ez is remek! Készítettem már hasonlót, de sokszor azért is hálás vagyok, ha valaki eszembe juttat egy rég elfeledett étket.

A számlálást, statisztikát nem figyelem, a hozzászólásokból, ha receptnél maradunk sokat lehet tanulni, mert sok ember sokféleképpen készítheti ugyanazt.

Viszont, engem is bosszantanak dolgok, sok félrevezető recept ellenőrizetlenül jelenik meg, megy a Facebookra, és bizony, ha valaki kezdő, belefuthat a hibákba.
Jómagam, sok éve a jó receptekért regisztráltam, tudom nagy a konkurencia, de azt is hogy micsoda fejlődésen ment keresztül ez az oldal a kezdetekhez képest, mert én igen régóta követem, (még Facebook előttről) de sokszor semmitmondó cikkekkel, és főleg azok sokat sejtető címeivel elég sikeresen manipulálják az olvasót. Enegem ez bosszant leginkább.
Gyakran olyan témák kerülnek elő, melyeknek közük sincsa gasztronómiához, vagy csak nagyon távoli rokonságban vannak.

Glaser, elnézést, hogy itt és most jött ez ki belőlem, tiszta szívből gratulálok a receptjeidhez, tapasztalt háziasszony létemre, mindig találok nálad valami újdonságot, ezekért köszönet.

451
tojás 4 db
1 csipet
tej 240 ml
ásványvíz 100 ml
finomliszt 200 g
alma 5 közepes db
citromlé 1 ek
cukor 5 ek
fahéj 1.5 tk