Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás rétes vaníliasodóval

Almás rétes vaníliasodóval
Almás rétes vaníliasodóval
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki imádja, finom és gyors desszert. A vaníliapuding helyett feldobhatjuk egy gombóc vaníliafagyival, tejszínhabbal, karamell- vagy csokoládéöntettel is.

hozzávalók / 6 adag

A réteshez

  • 1 csomag réteslap (4 db réteshez elég)
  • 5 közepes db alma
  • 6 púpozott ek cukor (ízlés szerint)
  • 3 kávéskanál fahéj (ízlés szerint)

A tészta kenéséhez, szórásához

A vaníliasodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt egy kenő ecsettel elkeverjük az olajjal.
  2. Egy réteslapot konyharuhára fektetünk, megkenjük vékonyan az olajos keverékkel, majd ráfektetünk még egy lapot.
  3. A második lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mivel az alma a sütés során levet enged, és eláztatná a réteslapokat. A morzsa kissé felszívja az alma levét.
  4. A kockákra vágott almát rászórjuk a morzsás lapokra, és egyenletesen eloszlatjuk.
  5. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. Érdemes itt-ott több cukrot szórni, amely majd karamellizált "cukorszigeteket" képeznek a rétesünkben.
  6. Ízlés szerint szórjuk meg fahéjjal.
  7. Végül a konyharuha segítségével a két szélét kb. 2 cm-re hajtsuk be (ezek lesznek a rétes végei, megakadályozza, hogy a cukros szirup és a töltelék kifolyjon a tésztából), majd tekerjük fel a tésztát.
  8. A többi rétesnél ismételjük meg a fenti lépéseket, majd egyenként helyezzük kiolajozott tepsibe a réteseket.
  9. Az olajos keverékkel kívülről is kenjük meg a tésztát, különös tekintettel a végekre.
  10. Süssük aranybarnára a réteseket. (Ha a karamellizált cukor kifolyik a tésztából, az is azt jelzi, hogy készen vagyunk.)
  11. A vaníliaöntetet nagyon egyszerűen meg szoktam oldani egy hidegen elkészíthető pudingporral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 688
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahmaica

Mióta szakács: 2013.02.19.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rétes almával és vaníliaöntettel, almás rétes vaníliapudingos öntettel, almás fahéjas rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

462
réteslap 1 csomag
alma 5 közepes db
cukor 6 púpozott ek
fahéj 3 kávéskanál
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
zsemlemorzsa 4 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 5 dl