r
Nosalty Logó

Almás-pudingos párna

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Almás-pudingos párna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Összesen 498 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Összesen 2985 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Összesen 151 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 498 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.2 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2985 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelék elkészítésével kezdünk. Az almákat meghámozzuk, kockázzuk. Magas falú serpenyőben vagy lábasban 2 ek cukrot halványra karamellizálunk, és rádobjuk az almát. Ha nem enged elég levet az alma,és szükséges, akkor fél dl vizet is öntünk rá.
  2. Ízesítjük őrölt fahéjjal, és szegfűszeggel és puhára pároljuk. Mikor kész, hozzácsavarjuk fél citrom levét s botmixerrel pépesítjük, vagy ha nem akarunk zajongani, akkor krumplinyomóval összenyomjuk.
  3. A pudingport kikeverjük a tejjel és a cukorral, megfőzzük, kihűtjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt, s míg előmelegszik, addig összerakjuk a sütit.
  5. A felengedett vajas leveles tésztát kb. késél vastagságúra nyújtjuk. Téglalapokat vágunk, melyek mérete 9x11 cm -es legyen. A felvert tojással bekenjük a téglalap szélét. A téglalapot szemre megfelezzük és a jobb oldali félre, a tojásos kereten belül rakunk a pudingból, majd rá az almapépből. Bátran halmozzunk a töltelékből, mert kicsit töppedni fog a sütés során. A bal oldali felen, szintén a tojásos kereten belül, ejtünk 3 vagy 4 ferde metszést a késsel, hogy a gőz távozni tudjon majd. A tojás a téglalapunk szélén kvázi ragasztóként működik. A bal oldali felet ráhajtjuk a jobb oldalira, és a széleket lenyomkodjuk. Tepsire tesszük a sütit, és megkenjük tojással.
  6. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük, közben élvezzük a finom fahéjas alma illatot.
  7. Végül porcukorral meghintjük, tejcsivel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14351
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-pudingos párna
Németi Olga 105 recept

Tavaly az egyik diszkont üzletben akciósan adtak egyfajta péksütit, amiből hoztak a kislányomék. A pudingos-almás párna volt az, ami nagyon ízlett a lányomnak. Gondoltam, akkor ma sütök egy adagot házilag. Lássuk! Kb. 1 óra alatt megvan, mindössze a leveles tésztát kellett kivennem előtte 2 órával. Ekkor érdemes a tölteléket is elkészíteni, hogy kihűljön rendesen. Reggelire, vacsorára is kiváló, vagy egy tartalmas leves után ebédre.

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

Az almatöltelékhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek