r
Nosalty Logó

Almás masnik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almás masnik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kelt tészta

Almás töltelék

Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kelt tészta

Almás töltelék

Összesen 2285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Kelt tészta

Almás töltelék

Összesen 224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 572 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2342.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1431 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    456.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    837 micro
Összesen 2285 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Almás töltelék

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, egy csipet cukorral belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.
  2. A megkelt élesztős tejszínt, az írót, a tojássárgáját, a citrom levét és reszelt héját, cukrot, lisztet, szobahőmérsékletű vajat és egy csipet sót kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó programon gyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra, vékonyra kinyújtjuk, és 12 db kb. 8x20 cm-es darabra vágjuk.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, kis kockákra vagy szeletekre vágjuk.
  2. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, mézeskalács keverékkel. Ráreszeljük a fél citrom héját, rácsavarjuk levét, és átkeverjük az almával.
  3. A tészták mindkét felére halmozunk annyi fűszeres almát, hogy rá tudjuk hajtani a másik felét, és a széleit össze tudjuk csippenteni. Aztán egyszer középen csavarunk rajta egyet.
  4. A masni tetejét megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és derelyevágóval 3-3 metszést ejtünk mindkét szárán a masninak (ahol el tud szállni a gőz).
  5. Addig kelesztjük a tésztát, míg a sütő előmelegszik 200 fokra, ahol 20 perc alatt szép pirosra sütjük a süteményeket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1328
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás masnik
Évi néni 1830 recept

Itt jelzem Éva-Anyócának, hogy tízóraira ez is finom meglepetés a gyermekeknek.

Hozzávalók

Kelt tészta

Almás töltelék

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek