r
Nosalty Logó

Almás mákos répatorta szederchutney-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás mákos répatorta szederchutney-val
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szederhez

Összesen 781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szederhez

Összesen 4687 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A szederhez

Összesen 256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 781 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    250 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8996.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    3362 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    772 mg
  • Foszfor
    3348 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.8 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2851 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13260 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 4687 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szederhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojások sárgájával és a margarinnalösszekeverjük habosodásig.
  2. A mákot, diót, lisztet, sót és a sütőport összekeverjük ahabosra kevert tojássárgáscukorral.
  3. Beletesszük a reszelt répát és az almát is.
  4. A fehérjéket kemény habbá verjük, és ezt belekeverjük a masszába.
  5. Tortaformába tesszük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Nálam hőlégkeverésen 23,5 perc.
  6. A vörösborban elolvasztjuk a cukrot, s beleteszünk fahéjat, vaníliát, és a szederrel összefőzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 215
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 19838
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 12.

Ajánló

Forralt bor!

Receptkategóriák

Tatai kirándulás során egy étteremben fedeztem fel, nem voltam rest, lemásoltam. Nem macerás, csak annak tűnik. Egy próbát megér, nemde? Forralt borhoz és a télhez nagyon megy, szerintem.

Hozzávalók

A tésztához

A szederhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek