r
Nosalty Logó

Almás-mákos morzsás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Pipsann
Almás-mákos morzsás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 1086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 8707 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Összesen 240 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1110 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151 g

Zsír

  • Összesen
    369.8 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8880.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    3962 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3088 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1232.8 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    98 mg

VÍZ

  • Összesen
    1172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    806 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 8707 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, majd összegyúrjuk egy keverőtálban a liszttel, a cukorral, a vajjal és sóval. 1 órára félretesszük kelni meleg helyre. Ezalatt a tészta körülbelül a duplájára nő.
  2. A töltelékhez a tejet a cukorral felforraljuk, belekeverjük a búzadarát, a mákot és a vajat, majd hagyjuk még egyszer felforrni. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a citrom reszelt héját és levét, a mazsolát, majd félretesszük,és hagyjuk megdagadni.
  3. A morzsa alapanyagait összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük.
  4. A tésztát lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, kinyújtjuk és egy vajjal kikent tepsibe simítjuk. 15 percig még hagyjuk kelni.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. Az almát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd ráhalmozzuk a tészta tetejére. Erre rákenjük a mákos tölteléket, a morzsának való tésztát pedig nagylyukú reszelővel ráreszeljük a tészta tetejére.
  7. A süteményt megsütjük, amíg ateteje ishalványan megpirul. Kivesszük a sütőből, és tepsiben hagyjuk, amíg teljesen kihűl. Utána szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17679
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Ajánló

Ne ijedjünk meg a sok almától! Igen ez mind kell bele! Amit még kiemelnék, hogy a gríz (búzadara) nagyszerűen lágyítja a tömény mákízt, ugyanakkor nem lehet rájönni a "higításra".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-mákos morzsás süti
Pipsann 10 recept

Egy Karácsonyi shoppingolós magazinban találtam a receptet, ami azt ígérte, hogy még az Anyósunkat is levesszük ezzel a sütivel a lábáról. Ezt sajnos nem tudtam kipróbálni, mert az Anyósom a Karib-tengeren, Arubán lakik, de Anyukámékat megleptem vele és nagyon ízlett. Biztos, hogy még többször el fogom készíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A morzsához a tetejére

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek