r
Nosalty Logó

Almás-karamellás torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rumiszivi
Almás-karamellás torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 866 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 5189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Összesen 247 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 866 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1521.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    983.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 5189 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Elkészítés

A karamellszószhoz

  1. A karamellszósz készítése: A cukrot felolvasztjuk, és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  2. A tészta készítése: A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felolvasztott vajjal összedolgozzuk.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk fóliával (vagy mikrotén zacskóval), és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk a forma aljára.
  4. Leöntjük a karamellszósz 2/3-ával, és hűtőbe rakjuk.
  5. Az almatöltelék készítése: A megtisztított, és kockákra vágott almát a 3 dl vízben megfőzzük a citromlével, és a cukrokkal együtt.
  6. A pudingport kevés vízben simára keverjük, majd ráöntjük az almára, és folytonos keverés mellett kb. 1 percet főzzük, hogy sűrű legyen.
  7. Még forrón ráöntjük a kekszes alapra, és hagyjuk alaposan kihűlni.
  8. A krémsajtos töltelék készítése: A tejszínt felverjük a cukorral, és hozzákeverjük a krémsajtot.
  9. A 100 ml forró vízben feloldott zselatint összekeverjük a krémsajttal, és az almatöltelékre öntjük.
  10. Legalább 5 órán át hűtjük.
  11. A torta tetejét megszórjuk apróra vágott dióval, és lecsorgatjuk a maradék karamellszósszal.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 30380
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Ajánló

Aki nem szereti a karamellát az elkészítheti csokiöntettel is, amit felolvasztott csoki pasztillából (tortabevonó) készít el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Almás-karamellás sütemény krémsajttal - kell ennél több?

Hozzávalók

A karamellszószhoz

A tésztához

Az almatöltelékhez

A krémsajtos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek