r
Nosalty Logó

Almás-diós-sajtos rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-diós-sajtos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 695 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6199.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    3893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1128 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 2780 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárát.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a fokhagymát és a zellerszárat.
  3. Ha megpuhult a zeller is, hozzáadjuk a rizst.
  4. A felforrósított zöldség alaplevet fokozatosan öntjük hozzá, és közben kevergetjük.
  5. Amíg puhul a rizs, meghámozzuk, és felkockázzuk a zöldalmát.
  6. Megvárjuk, amíg besűrűsödik a rizsünk, közben sózzuk, borsozzuk, majd a majorannával is fűszerezzük.
  7. Amikor már majdnem teljesen megpuhult a rizs, hozzáadjuk a zöldalmát is, és együtt főzzük tovább a rizzsel.
  8. Amikor az alma is megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott camembert sajtot, ami elolvadva krémessé teszi a rizottónkat.
  9. Belekeverjük a diót is a rizottóba, néhány egész diót hagyunk a díszítéshez, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5617
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 06.

Ajánló

Fehérbort kínálhatunk az ételhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanykás, krémes finomság, önmagában is laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek