r
Nosalty Logó

Áfonyás-almás pite Allisc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Áfonyás-almás pite Allisc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4952 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 189 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 495 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4710.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1064 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4952 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a sót és cukrot, majd eldörzsöljük benne a zsírt és a tojást, belereszeljük a megmosott citrom héját is, majd szükség szerinti mennyiségű tejföllel lágy tésztává gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe minimum fél órát pihenni.
  2. Az almákat héjastól lereszeljük, majd enyhén kinyomkodjuk a levének a nagy részét. Ízesíthetjük őrölt fahéjjal és szegfűszeggel.
  3. A sütőt bekapcsoljuk (alsó-felső sütés, 180 fok). Egy nagyobb méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, vagy kenjük ki zsiradékkal.
  4. A tésztát két egyforma darabra osztjuk, egyik fele mehet vissza a hűtőbe, a másikat tepsi méretűre nyújtjuk, beemeljük a tepsibe (elég nehéz vele dolgozni, mert szakad!), és vékonyan leszórjuk búzadarával. Ráterítjük az almát, majd eloszlatjuk rajta az áfonyalekvárt (vagy az áfonyát, de ez esetben szórjuk meg egy kis porcukorral a tölteléket).
  5. Rátesszük a másik kinyújtott lapot, lekenjük tojássárgával, és megszurkáljuk villával. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 772
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 17.

Ajánló

Ha savanykás az almánk, illetve nem befőttet, hanem áfonyát használunk, akkor lehet cukrot tenni a töltelékbe, főleg, aki édesebben szereti a pitét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az almáspite-receptem még a nagymamám századfordulós süteményes könyvéből való, és mindig nagy sikert aratok vele a puha, omlós állagával. Most ezen kényszerből "csavartam" egyet, mivel a kamrában talált almamennyiség kevésnek bizonyult, és mi vastagon szeretjük a tölteléket, vékony tésztalapok között, így felszaporítottam az almát a házi készítésű áfonyabefőttemmel. 

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek