r
Nosalty Logó

A valódi kapuvári böllérmáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gene
A valódi kapuvári böllérmáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 420 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1262 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 420 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    7021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3545 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    121 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    551.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32510 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    135 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1075 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1262 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és bő zsírban jól megpirítjuk, majd beletesszük a májat sülni, majd megszórjuk a borssal és a majorannával. (a máj szereti a majorannát) Folyamatos kevergetés mellett átsütjük, ez kb. 5 -6 perc, majd beletesszük a velőt és óvatosan kevergetve átsütjük azt is, ez kb. 4-5 perc és kész az étel.
  2. Fontos a velő óvatos keverése, hogy ne essen szét, ne legyen kásaszerű, hanem, hogy az apró velődarabok elkülönüljenek! A legvégén sózzuk ízlés szerint. Itt
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 647
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 24.

Ajánló

Kapuváron kenyérrel esszük, köret nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gulyás csárdában is, ahol anno ezt kitalálták, így tálalták és a képen levő tányérban szolgálták fel. Jó borsosan. 😀 lehet Böllérmájat készíteni többféleképpen, de az nem az eredeti és nem kapuvári. A hagyma mindig a máj és a velő összegének 30%-a! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek