r
Nosalty Logó

A legszaftosabb bácskai rizses hús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
A legszaftosabb bácskai rizses hús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 612 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2449 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    724 micro
  • β-karotin
    2795 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1113 micro
Összesen 612 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    365 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2897 micro
  • β-karotin
    11179 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    4452 micro
Összesen 2449 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    520 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként a pörköltalappal kezdjünk. Felkockázzuk a húst (nagyjából 2 cm-es darabokra), enyhén besózzuk, félretesszük. Ügyeljünk rá, hogy a húst ne vágjuk túl kicsi kockákra, mert az alap készítésekor szétfőhet.
  2. A hagymát és a fokhagymát szintén kockázzuk fel, majd sertészsíron vagy olajon dinszteljük meg. Ha már üvegesre pároltuk, adjuk hozzá a kockázott húst is, pirítsuk amíg kivilágosodik. Hozzáadjuk a pirospaprikát, pici sót , borsot, az őrölt köményt, majd 3-4 percig pirítjuk, közben kevergessük.
  3. Ezt követően mehet hozzá a kockázott paprika, paradicsom (vagy akár a már korábban eltett lecsó, zakuszkából is egy-egy evőkanál), pár percig kevergetve süssük össze. Jöhet az apró kockákra vágott répa, majd öntsük fel annyi alaplével vagy vízzel, hogy ellepje az alapot, hagyjuk így főni az egészet, amíg a hús és a zöldségek alaposan meg nem puhulnak, és egy sűrűbb, mélyebb ízű és színű, textruráltabb húsos szaftot nem kapunk.
  4. A rizst pirítsuk le egy kevés olajon, majd kétszeres mennyiségű vízzel főzzük puhára. .
  5. Ha elkészült, keverjük a húsos alaphoz, rottyantsuk össze pár percig, majd szórjuk meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Tálaljuk kovászos- vagy savanyú uborkával.
  • Receptkönyvben: 544
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 323
  • Össznézettség: 42973
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legszaftosabb bácskai rizses hús
Hering András 162 recept

A tökletesen szaftos bácskai rizses hús titka a megfelelő minőségű és mennyiségű zsiradékon, illetve az azon készült pörköltalapon múlik. Persze a legfinomabb és legjobb állagú a sertészsírtól lesz, de emellet fontos, hogy ne sajnáljuk az időt a lecsós (hagymás-paprikás-paradicsomos alap) lassú főzésére, hogy egy kellően intenzív, mély szaftalapot kapjunk. Ahogy az olasz rizottóknál, itt is az a tökélyre főzés célja, hogy ne egy száraz, paprikás rizst kapjunk végeredményként, hanem egy hústól tartalmas, de lecsós szaftban tocsogós rizses egytálételt. Ha az alap sűrű lett, nedvességtartalmát pótoljuk egy kevés vízzel vagy alaplével, majd tálaljuk kovászos- vagy savanyú uborkával, szórjuk meg friss petrezselyemmel, válasszuk mellé egy testes, száraz vörösbort.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek