Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
vliza

vliza

mióta tag: 2010. 01. 28.

rólam:

hirdetés Három lépésben készül, nem a leggyorsabb édesség - de megéri az íze. Így varázsoljunk otthon Háromszínű parfét! Fotó: izbolygo.hu Hozzávalók: - 6 dl tejszín - 3 púpozott evőkanál cukor - 2 csomag vaníliás cukor - 2 evőkanál kakaópor - 2-3 evőkanál kókuszreszelék - 2 dl eperpép A tejszínt felforraljuk és hagyjuk kihűlni. Amikor szobahőmérsékletű, még fél órára tegyük be a mélyhűtőbe, mert így könnyebb kemény habot verni belőle. Először 2 dl tejszínt verünk fel, hozzákeverünk 1 púpozott evőkanál porcukrot, 2 evőkanál kakaóporral és a vaníliás cukorral. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával és belesimítjuk az első adag krémet. Mélyhűtőbe tesszük kb. 1 órára. A többi tejszínt közben hűtőszekrényben tartjuk. A következő lépésben újabb 2 dl tejszínt verünk keményre, 1 evőkanál cukrot, vaníliás cukrot és kókuszreszeléket keverünk hozzá, majd a kakaós parféra simítjuk a fehér réteget. Ismét a mélyhűtőbe tesszük 1 órára. Utoljára felverjük a maradék tejszínt, összekeverjük a turmixolt eperrel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az előző rétegre simítjuk és beborítjuk a fóliával. Amikor megfagyott (3-4 óra múlva) fóliástól kiemeljük az őzgerincből és akkora darabot vágunk le egyszerre, amennyi rögtön elfogy. Majd a maradékot visszatesszük a hűtőszekrénybe.