Brecz Judit cikkei
Címlapról ajánljuk
A májgombócleves, melynek receptje a nagyi szakácskönyvében is elférne
Van azért pár étel a magyarok repertoárjában, mely kiemelten erős nosztalgiafaktorral bír: a melengető, házias, húsos levesek többbsége ilyen, és nincs ez másképp a májgombóclevessel sem.
NosaltyVigyázz, a TikTok táplálkozási trendjeinek csak 2%-a megbízható
Napi tippünk nem egy újabb konyhai praktika, de nagyban megkönnyíti az életed: kiderült, a TikTok táplálkozási tanácsok nagy része téves, úgyhogy azt tanácsoljuk, semmiképp se kövesd ezeket vakon.
Szász Nóri5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen
Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!
Lakos BenedekTovábbi cikkek
Így gondozzuk helyesen az aloe verát
Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
Mit főzzek ma? Szárzellerkrémleves, babos csirke és almás csiga csillapítja...
Indítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.
Ekkor érdemes megmetszeni az orgonát
Mint a legtöbb kerti fát, cserjét és bokrot, a csodás illatú és kinézetű orgonát is meg kell néha metszeni, hogy igazán egészséges legyen, és kertünkben is pompásan mutasson.