Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
Corra

Corra

mióta tag: 2012. 08. 29.

születésnap:

1979. 12. 11.

rólam:

10 éves korom óta sütök-főzök, a szakácskönyveket már gyerekkoromban úgy olvastam, mitn a regényeket, azóta pedig nagy gyűjtő lett belőlem. Sok kudarcom és kísérletezésem árán mára már én is elmondhatom, hogy nem sok minden hoz zavarba a konyhaművészet területén. Soha nem tudtam megenni a menzás kosztot, és remélem, hogy a Jóisten segíteni fog abban, hogy a gyerekeimnek és férjemnek se kelljen soha azt enniük. A főzés iőigényes munka, de inkább erre áldozok időt a családom egészsége és jóléte érdekében, mint egy-egy sorozat megnézésére. Amit nagyon szeretek: az egyszerű, jó házi alapanyagokból készült népi ételeket. Amitől kiráz a hideg: a háziasszonyok lustasága, amikor reggel nincs idejük szendvicset csomagolni a gyerekeiknek vagy férjüknek, sem maguknak, a pénzkidobás, az ötlettelenség, illetve amikor emberek azon vitatkoznak, hogy egy népi ételnek mi az IGAZI neve (pl. tócsni, tócsi, bere, lapcsánka). Amitől viszont kiszaladok a világból: ha egy sütemény fantázianevén kezdenek el vérre menően vitatkozni (Margit-szelet vagy Eszter-szelt, Üdítős szelet, vagy Mirinda-szelet, Lusta asszony rétese vagy Olasz rétes, és így tovább:) Mintha az elnevezések és maguk a receptek is kőbe lennének vésve:) Amit tudok: méricskélés nélkül főzni:) Amit nem tudok: fotózni és pontos recepteket lejegyezni:) A konyhában legfontosabb tulajdonságok szerintem: józan ész, rugalmasság, igényesség, és főleg az étel szeretettel való elkészítése.