r
Nosalty Logó

Karfiolsteak pirított magvakkal és humusszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Karfiolsteak pirított magvakkal és humusszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karfiolsteak

Pirított magvak

Tálalás

Összesen 1116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karfiolsteak

Pirított magvak

Tálalás

Összesen 4459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Karfiolsteak

Pirított magvak

Tálalás

Összesen 106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2543.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 1116 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.5 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10175.1 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1695 mg
  • Foszfor
    3962 mg
  • Nátrium
    2382 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2002.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    752 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    366 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1772 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1637 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2227 micro
Összesen 4459 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 106 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Karfiolsteak

Pirított magvak

Tálalás

Elkészítés

Karfiolsteak

  1. A karfiolokat megtisztítjuk, és kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  2. A szeleteket meglocsoljuk a fűszerolajjal, és hagyjuk állni 15-20 percet
  3. Egy serpenyőben pár evőkanál fűszerolajon lepirítjuk a karfiolszeletek mindkét oldalát. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Amikor szép aranybarna mindkét oldala a steakeknek, 200 fokos sütőbe tesszük őket 10 percre, hogy a közepük is teljesen átsüljön.

Pirított magvak

  1. A kesudiót és pisztáciát apróra vágjuk. Serpenyőben hevítünk két evőkanál fokhagymás fűszerolajat.
  2. Beleszórjuk az összes magot, és illatosra lepirítjuk őket. Gyakran kavargassuk meg, hogy ne égjen le.
  3. Sózzuk ízlés szerint, majd keverjünk rajta még egyet, és tegyük félre tálalásig.

Tálalás

  1. A tányért kenjük meg humusszal, helyezzünk rá egy karfiolsteaket, majd kanalazzunk rá a pirított magokból.
  2. Végül szórjuk meg morzsolt fetasajttal, aprított újhagymával, korianderrel és csírákkal. Salátával vagy más körettel is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2564
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 05.

Receptkategóriák

Karfiolsteak pirított magvakkal és humusszal
Vénusz 51 recept

A karfiolsteak a zöldségsteakek origója, igazi megunhatatlan nyári kedvenc. Mi most fokhagymás-bazsalikomos-paradicsomos fűszerolajjal pácoltuk és sütöttük, így a fűszerezéssel se kellett bajlódnunk, a karfiol mégis fenséges lett. A karfiol egyébként igazi jolly joker így nyáron, mert serpenyőben, sütőben vagy grillen egyaránt elkészíthető. Mivel maga a recept nagyon egyszerű, érdemes minél gazdagabb és színesebb kiegészítőkkel találni, így már egy szép szelet karfiolsteak is igen kiadós és tápláló fogást eredményez. Mi most hummusszal, pirított magvakkal és friss fűszernövényekkel tálaltuk, de salátával vagy más körettel is kiváló. Húsevők, vegák, vegánok egyaránt imádni fogják, utóbbiak csak hagyják el róla a fetát.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Karfiolsteak

Pirított magvak

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.