A banános sajttortakockáért odavoltatok, csekkoltátok, mit mikor kell sózni és még a legaktuálisabb dokumentumfilmet is velünk néztétek meg a múlt héten

A húsvét utáni napokban megannyi különleges téma érdekelt titeket: Utánajárhattunk annak, milyen ételeket mikor érdemes sózni a főzés során, könnyed és egyszerű sajttortatreceptet próbálhattunk ki, és egy nagyon aktuális, elgondolkodtató dokumentumfilmet is ajánlottunk nektek az ipari halászat következményeiről.

  1. Bár a szekrényben tartod, ennek a 9 élelmiszernek a hűtőben lenne a helye
    1.

    Bár a szekrényben tartod, ennek a 9 élelmiszernek a hűtőben lenne a helye

    Könnyen gondolhatnánk, hogy azok az élelmiszerek, amelyeket a boltban is a hűtetlen polcról vettünk le, otthonunkban is jó helyen lesznek a szekrényben. Sajnos ez nem minden esetben van így, mutatunk is 9 élelmiszert, amit, miután kibontasz, muszáj a hűtőben tárolnod.

  2. 6 baklövés, amit fokhagyma használatakor sokan elkövetünk
    2.

    6 baklövés, amit fokhagyma használatakor sokan elkövetünk

    Néhány apróságra kell csak figyelned, amikor fokhagymát vásárolsz illetve használsz, hogy a tökéletes darabot válaszd ki, és az elkészített ételed is pöpec legyen! Ezt a 6 hibát például ne kövesd el.

  3. Egy meglepő trükkel kiderítheted, miért nem süt egyenletesen a sütőd
    3.

    Egy meglepő trükkel kiderítheted, miért nem süt egyenletesen a sütőd

    Biztos észrevettük már, hogy még a legmenőbb sütőben sem sülnek egyenletesen a sütemények. Egy egyszerű trükkel feltérképezhetjük a hidegebb pontokat, hogy többé ez ne forduljon elő.

  4. Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el
    4.

    Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

    Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.

  5. 5 étel, aminél nagyon nem mindegy, mikor sózod meg
    5.

    5 étel, aminél nagyon nem mindegy, mikor sózod meg

    Azt hinnénk, sózni sosem késő, pedig valójában nagyon is fontos, mikor kerül bele az ételízesítő készülő fogásunkba. Legyen szó akár tésztáról, húsról vagy zöldségekről, most eláruljuk, mikor van itt az ideje a sózásnak!

  6. Erről a sokkoló filmről beszél most mindenki, ami után te is másképp nézel a halra a tányérodon
    6.

    Erről a sokkoló filmről beszél most mindenki, ami után te is másképp nézel a halra a tányérodon

    Magyarul A fenntartható halászat valódi arca címmel jelent meg egy új dokumentumfilm március 24-én a Netflixen. A kereskedelmi halászat káros hatását boncolgató film felkavaró, egyben elgondolkodtató alkotás. Összefoglalónk következik.

  7. Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot
    7.

    Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

    Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

  8. A barnuló banánok napja: így készíts belőlük mennyei sajttortakockát
    8.

    A barnuló banánok napja: így készíts belőlük mennyei sajttortakockát

    Könnyű, elképesztően finom, légiesen könnyed desszertet mutatunk, amelyet kicsit időigényes elkészíteni, de megéri kivárni! Ez a banános sajttortakocka lesz az új kedvencetek, az egyszer biztos!

  9. Visszatért a spárga: ezt a könnyű és laktató tavaszi ebédet készítsd el belőle
    9.

    Visszatért a spárga: ezt a könnyű és laktató tavaszi ebédet készítsd el belőle

    Könnyed, friss zöldségekkel teli tavaszi tésztával nyitjuk meg a spárgaszezont. Ezt a 20 perces receptet mindenkinek érdemes kipróbálnia!

  10. Főzés egy személyre: így tervezd meg legegyszerűbben a heti menüdet
    10.

    Főzés egy személyre: így tervezd meg legegyszerűbben a heti menüdet

    Magányos szakácsként saját magunknak főzni nagyon hálás feladat, azonban a tervezés része okozhat némi fejfájást. Ezt megelőzve osztom meg saját tapasztalataimat, hogy mind el tudjuk kerülni a kezdő hibákat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek