Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszer aroma praktika

Fűszer aroma
hozzászólások

Tudtad?

Távol-keleti módszer a szárított, szemes fűszerek illatanyagainak még teljesebb kioldására a pörkölés.
Darálás vagy mozsaras zúzás előtt serpenyőben enyhén megpirítják az olyan magvakat, mint pl. koriander, mustármag, különféle borsfajták, sőt a durva sót is együtt pirítják más száraz fűszerekkel.
A nagy lángon, wokban vagy teflon serpenyőben 1-2 percig tartó pörkölés után törik össze a fűszereket, és adják az ételhez.
Az illóolajok hirtelen felszabadításával, kiválásával nagyon intenzív ízhatás érhető el.

Beküldte:   Robág Etnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!