Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pároló betét praktika

Pároló betét
hozzászólások (10)

Tudtad?

Zöldségfélék párolására kiváló. Mivel lamellái könnyen csukódnak, bármilyen méretű edényben használható. Annyi sós vizet kell az edénybe tenni, amilyen magas a betét lába, így a zöldségfélék gőzben puhulnak meg - igen gyorsan. Elsősorban sárgarépa, karalábé, kelbimbó, spárga, zöldborsó, zöldbab párolására alkalmazom. Könnyen lehet benne mélyhűtött gőzgombócot, knédlit melegíteni. Összecsukva kis helyen elfér. Minden nagyobb edényboltban kapható.

Beküldte:   8zsuzsa8

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klepi
klepi Wed, 2012-10-03 14:30

Lehet,hogy ki fognak nevetni,de én tavaly vettem a Tescóban. Csak úgy fel volt függesztve egy nem oda illő polcra.Szokott így áruk felakasztva ami nem is "odaillő". Ott vettem észre és akkor "gyümölcskosárként" használtam.Majd a lányom mondta,hogy ez párolóbetét.Hát le vagyok maradva,nagyon!

rolvisa
Olgis / rolvisa Tue, 2012-01-03 02:09

Nagyon praktikus egy szerkezet, már régen használom.
Halat is lehet rajta párolni.
Ukrán piacosoktól vettem.
A zöldségek íze intenzívebb lesz,ropogósabb, marad,nem lágyul el.
Olgis.

fermakali
fermakali Tue, 2011-07-05 12:10

Hurrá! meg van a párolóm! Koszider köszönet még egyszer. Az Interspár-ban találta rá.Ha nem irod, hogy össze van csukva, azt hiszem nem találom meg.
Azóta nagy a forgalma, és finom a benne készült kaja. Mindenkinek ajánlom!!!!

fermakali
fermakali Thu, 2011-06-23 09:15

Kedves Koszider!
Köszönöm szépen, igen , tudtál segíteni. Ezer egy boltban kerestem már, de nem találtam betétet. Valamikor a kuktámhoz volt, de költöztünk, és "eltűnt". Most komolyan diétáznom kell, és egy ilyen betét lenne a megoldás!
Hálás vagyok, hogy szántál rám időt, és írtál!
Szép napot kívánok sok sok öleléssel ! fermakali

fermakali
fermakali Tue, 2011-06-21 19:32

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hol kapható ilyen pároló betét?Egyszerűen, csak edénnyel együtt van betét, kuktával, vagy egyéb párolóedénnyel.
Jó lenne, ha valaki segítene!
Előre is köszönöm!

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-06-21 20:12

A képen látható betét így, önmagában kapható. Lehet, hogy első ránézésre nehezebb felismerni, mivel összecsukott állapotban árulják, a "szirmok" be vannak hajlítva a közepén lévő pöcökre. Ebben az állapotában kb. akkora, mint egy kávés kistányér és diszkosz alakú. Én legutóbb az Intersparban láttam, ott, ahol a többi apró konyhai kütyü is fel van akasztva egy falra (szűrők, tészta kiszúrók, hámozók, muffin-forma, ilyesmi). De biztosan kapható bármelyik szupermarketben, 1000 Ft körüli áron. A szűrőbetétes edényt egy kínai boltban vettem annak idején, de gondolom, hogy minden edényboltban fellelhető. Ez nem azonos a tésztafőzővel. Ez egy nagyobb, rozsdamentes acéllábos, aminek a szájára rá lehet illeszteni egy épp beleférő, lyukacsos aljú, alacsonyabb falú lábost és az egészre jár még egy fedő is. (Vagyis a betétként szolgáló lyukacsos fazék NEM tölti ki szorosan a nagyobb lábost.) Ez már drágább volt, úgy 5000-6000 forint talán.
Remélem, tudtam segíteni.
Koszider

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-06-18 21:38

Príma szerkezet! A mirelit brokkolit szinte nem is lehet másképp csinálni, csak pároló betéten, olyan gyorsan megpuhul: mire felenged, már jó is. Ja, és így szép zöld marad!
Ha nagy a család, érdemes pároló betét helyett pároló edényt beszerezni, mert több fér bele.
Koszider