Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos uborka sózása praktika

Kovászos uborka sózása
hozzászólások (6)

Tudtad?

Az sem jó, ha sótlan a kovászos uborka, még rosszabb, ha túl sósra sikerül. Hogy ezt elkerüljük, alapszabályként jegyezzük meg, hogy 1 evőkanálnyi sóval számoljunk 1 liter vízhez.

Beküldte:   Nosalty

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dembrovszky Gyula
Dembrovszky Gyula Wed, 2017-07-19 17:39

Egy normál evőkanál só valóban 3 dkg. Gyakorlatom szerint ez tökéletesen elég só a kovászoskához. Néhány éve valaki azt javasolta, hogy fentiek szerint kutyvasztott sós vízhez kb. 5 literenként adjak 1 evőkanál 20 %-os ecetet. Nem érzik az ubin, de azóta esze ágában sincs puhulni, puhulgatni, míg korábban nem mindig volt ez így....

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2012-10-03 23:30

Csak most olvastam ezt a részt, nekem évek óta bevált, hogy 1 liter vizbe 3 dkg sót teszek. Igy az egész családnak izlik a kovászos, nem sós, nem sótlan. Persze nem vagyunk egyformák, de érdemes mérni, és ha jól sikerült, máskor is annyi sóval csinálni.

gevi1931
Livi / gevi1931 Thu, 2012-07-12 10:59

A sót mindig az uborka sulyának megelelően adagolom 1 kg uborka-1 evőkanál só.

FLG9
FLG9 Sun, 2012-07-08 06:41

Én négy kiló uborkát és egy heti érlelési időt pocsékoltam el a fenti "egy liter víz, egy evőkanál só" tanácsra! Senki ne kövesse!!!!! Olyan sós lett, hogy még sós uborkának is durva volt.