Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldülj a munkahelyeden is a Felelős Gasztrohős segítségével!

A változás soha nem egyszerű, főleg, ha nincs mellettünk támogatás. A Felelős Gasztrohős új programjával a zöld szemléletet a munkahelyedre is beviheted!

A kialakult szokásainkon soha nem egyszerű változtatni, különösen akkor, ha nincs körülöttünk támogató közeg. A zöldebb szemléletmódról ma már nagyon sok információt kapunk, de ha egyedül kezdünk neki, könnyen elbukhatunk, hiszen ahhoz, hogy tudatosabban étkezzünk, szelektáljuk a szemetünket, vagy csökkenteni tudjuk a hulladékmennyiségünket, sokszor külső körülmények is szükségesek.

A munkahely pont egy olyan közeg, ahol napi legalább 8 órát töltünk - egy kezdő zöldülő lelkesedése azonban hamar alább tud hagyni, ha az irodában nincs lehetősége a szelektív hulladékgyűjtésre, vagy folyamatosan szkeptikus keresztkérdéseket kap. A Felelős Gasztrohős Alapítvány ezért állt elő 2019. január 31-től egy Interaktív csapatépítő kalandpályával, ami a munkahelyi szemléletformálásban segít. A PróbatÉtel névre keresztelt programon keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezéssel kapcsolatban. A hat állomásos játék során a csoportok megtudhatják, melyik hulladékgyűjtőbe dobjuk a polisztirolt, a harisnyát vagy a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik, mennyire vannak tisztában azzal, melyik gyümölcsnek, zöldségnek mikor van épp szezonja, vagy hogy léteznek-e magyar “superfoodok”; a “Zöld sorskeréken” pedig egy-egy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsot pörgethetnek ki, amelyet egy kihívásként a játék után beépíthetnek a mindennapjaikba.

“A munkahelyi közeg mindannyiunk számára fontos, sok időt töltünk napközben kollégáinkkal, sokszor együtt is étkezünk. A Gasztrohősnél gyakran találkozunk olyan visszajelzésekkel, hogy hiába szeretne valaki elindulni a »zöldülés« útján, a környezete (munkatársai, családja) nem támogatja őt ebben. Éppen ezért hoztuk létre PróbatÉtel programunkat: célunk, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé, és a közeg támogatóvá váljon. Úgy gondolom, ez a szépen kidolgozott infotainment játék alkalmas arra, hogy elindítsa a közös gondolkodást. Kézzelfogható, egyszerű tippjeinkkel pedig egyszerűbb a gondolatokat cselekvésre váltani” - mondta Lehel Zsuzsanna, a játékok megalkotásáért felelős Gasztrohős-csapattag.

A két órás csapatépítő játékon egyszerre kb. 30 ember vehet részt, akik csapatokba rendeződve próbálhatják ki az összes próbatételt, és közben játékosan sajátíthatják el azokat az információkat, amelyek segítenek a környezettudatosabb életforma kialakításában.

A PróbatÉtel projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg, bővebb információt a gasztrohos@gasztrohos.hu emailcímen kaphatnak az érdeklődő cégek.

És ezt olvastad már az ízHuszár Magazinon?

Egy budai csomópontonnyílt meg az új csomagolásmentes bolt - irány a műanyagmentesség!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!