Mindenki szereti a izgalmas élettörténeteket, és ki lehetne izgalmasabb, mint az örök fenegyerek, Hugh Hefner? Tudtad, hogy nem csak a pucér csajos magazinok érdekelték?
A Playboy brand alapítója, az ellentmondásos Hugh Hefner, nem csak a nyuszis magazinnal tett csodát. Hefner indította be ugyanis a Food & Wine magazint is 1978 márciusában - írja a Food & Wine.
A Food & Wine első száma újságmellékletként jelent meg a nyuszis magazinban. Két hónappal később önálló magazinként is debütált a gasztroújság.
A 1978-as Playboy borítóján közvetlenül egy szexjátékokról szóló cikk címe mellé írták, hogy egy új melléklet is vár az olvasóra, ha megveszi a lapot. A végül önállóvá vált Food & Wine magazin első számának borítója korántsem volt olyan hivalkodó, mint a Playboy magazin fotói. A borítón szereplő hölgy például egyáltalán nem meztelen. Tetőtől talpig felöltözve éppen bort kortyol egy kaliforniai étterem bárjában egy szimpatikus séffel az oldalán - bár az igaz, hogy a hölgy itt is a passzív, félszeg kóstoló szerepét játssza, míg a férfiasan határozott séf a főnök.
De hogy lehetséges ez?
A Food & Wine alkotói a hetvenes évek végének gazdasági fellendülése, a középosztály és felső-középosztály megerősödése miatt mertek belefogni egy ilyen lap elindításába, de az elején mégis nehéz volt befektetőket találni. A Food & Wine magazin alapítói szerettek volna kiadni egy új magazint, ami csillapíthatná az amcsik étvágyát, de ehhez sok pénz kellett, az újságkiadás ugyanis nem olcsó mulatság. A megcélzott befektetők nem akarták támogatni a lap kiadását, mert azt mondták: " Az amerikaiakat sosem fogják érdekelni az ételek". A Food & Wine csapatának máshoz kellett fordulnia. Akkoriban a Playboy a virágkorát élte és nem volt amerikai, aki ne fogott volna már a kezében nyuszis magazint.
Hefner segített a magazinnak, hogy még jobb legyen. Az egyik alapító örömmel emlékszik vissza a Hefnerrel közösen végzett munkára:
"Fantasztikus volt vele dolgozni, ő tényleg szerkesztő volt, és nagyon imádta a munkáját. Tisztelte a magazinunkat és szabad kezet adott nekünk, tényleg szerette a Food & Wine-t."
Ezzel együtt az alapítók leginkább Christie Hefnerrel, Hugh lányával dolgoztak együtt sokat és szorosabban. Mind emlékeznek azonban egy görbe hétvégére a Playboy villában, amikor kezet fogtak az együttműködésre.
,,Az este fantasztikus volt, de nem abban az értelemben, ahogy mindenki gondolja." - mondta az egyik alapító, Ariane Batterberry a Food & Wine-nak. ,,Nem láttam egyetlen árva playboy nyuszit sem, azalatt az idő alatt, míg a villában voltunk. Két dologra emlékszem, a villából: az egyik, hogy mindenhol képzőművészeti alkotások vettek körül minket, festmények, szobrok, a másik, hogy rettenetesen furcsa állatokat tartott Hef. Voltak majmai, sőt egy fehér pávája is. A Playboy Villa nem olyan volt, mint ahogy sokan elképzelik. "
Az első Food & Wine magazin csúcsminőségű helyeket mutatott be, a kor legjobb gasztro-újságírói publikáltak benne, és olyan sztárok is feltűntek a lapban, mint például az aktuális 007-es ügynök: Roger Moore.
A Food & Wine tehát sokat köszönhet a Playboy kultusz megalkotójának, Hugh Hefnernek. Az újság 1978-as megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, és havonta kápráztatja el az amerikaiakat receptekkel, kritikákkal, és mindennel, ami a csúcsminőségű gasztronómiával kapcsolatos.
A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!
Amikor valaki igazán karakteres, sokszor megkapja a „jelenség” jelzőt. Az Anker köz MADHOUSE-za is azzá vált. Takács György general managerrel és Piszkor Norbert executive cheffel ebédeltünk, beszélgettünk.
Sokan nem tudják, de rengeteg olyan szobanövény létezik, amely megfelelő gondozás mellett akár 50 évig is eléldegélhet. Ha legközelebb növényt szeretnél beszerezni, akkor fontold meg, hogy olyat választasz, amely nagyon hosszú élettartamú.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.