Tarol az Instagramon az ananász és a sertéshús egyéjszakás kalandjából született kajaszörny

Ananász, sertéshús és bacon. Ezek az összetevők szükségesek a nyári grillszezon ellentmondásos sztárjának, a "swineapple"-nek az elkészítéséhez.

A 2017-es grillszezon bizarr szereplője egy igazi, hatalmas kajagodzilla. A "szellemesen" swineapple-nek nevezett teremtmény egy egész ananász, fűszeres sertéshús és bacon nászából született. A fogás nevét az angol "swine", azaz disznó, és a "pineapple", azaz ananász szavakból alkották meg. A swineapple-t a texasi Josh Bush-nak köszönheti a világ - írj az Evening Standard.

Az étel elkészítéséhez meg kell pucolni az ananászt, majd ki kell vájni a kemény középső részét. Ezután fűszeres szűzpecsenye-csíkokkal meg kell tölteni a gyümölcs belsejét, majd gondosan rácsosra font baconbe kell tekerni, végül jó 5 óráig lassú tűzön omlósra kell sütni. Annál finomabb lesz az étel, minél lágyabb lesz a hús és az ananász is. Ezért célszerű, ha a külső ananászréteget vékonyra alakítjuk ki.

Nem is hangzik olyan rosszul?

Valóban, a swineapple egy megosztó fogás, fanatikus rajongókat és megrögzött ellenségeket egyaránt szerzett már magának.

Vannak, akik rémtettnek minősítik a swineapple megalkotását és a hawaii pizzához hasonlítják. A 2017 júniusában elhunyt Sam Panopoulos által a hatvanas évek Kanadájában feltalált ananászos pizza azzal verte ki a biztosítékot, hogy a hagyományos nápolyi tésztafélétől merőben idegen volt. A swineapple azonban semmilyen kulináris hagyománynak nem mond ellent, sőt, az ananász régóta ismert, kiváló páclé alapanyag. A benne lévő bromelin nevű fehérjebontó enzimnek köszönhetően lággyá teszi a húsokat. Így noha a sertés-ananász párosnak egy kicsi retró hangulata van, nem biztos, hogy le kell írnunk ezt a kombót.

Egy bizonyos, a swineapple szokatlan méretei, viccesen félrecsapott kontya, amit az ananász levelei alakítanak ki, fura látvánnyá teszik akkor is, ha az ízére nem lehet panasz. Gyanús, hogy nem olyan rossz ez a fogás, mint amilyennek látszik.Feltehetően ellentmondásossága miatt is árasztotta el az Instagramot ez a fura fogás: mindenki ki akarja próbálni, mi fán terem a swineapple. Az igazi rajongók az Amazonról pólót is rendelhetnek

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez az az étterem, ahol a személyzet mindenben segít, hogy a legjobb kajafotókat tudd lőni

Címlapról ajánljuk

További cikkek