Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

SZABADTŰZ: Ínyenc falatok az erdőben? Bebizonyítom, hogy nem lehetetlen

Noha mindjárt véget ér a nyár, szerintem ilyenkor a legjobb járni az erdőt, mert zseniálisak a körülmények. A cikkből kiderül, hogy legyünk odakinn is ínyencek. (X)

Nem csak a naptár, hanem a hőmérő is arról tanúskodik, lassan itt az ősz, ennek örömére ki is szabadultunk gyorsan hétvégén az erdőbe kirándulni, és a végén főztünk is. Szerencsére - mivel már nincs negyven fok -  nem kellett megaszalódni a fák alatt vagy szinte elpárologni a tisztásokon. Pár hete a Börzsönyben egyedül kínlódtam ilyen körülmények között, és bár azért annak is megvolt a szépsége, hálás voltam a mostanában jellemző, hűvösebb időért. Most hétvégén a fák zöld levelei még a helyükön voltak, a nap is kellemesen átsütött közöttük, a madarak csicseregtek, szóval minden ideális volt egy jó kiránduláshoz, majd főzéshez.

Fontos, hogy az erdei főzőcske nem érhet véget a kaja belapátolásával!

  • Bármennyire is el vagyunk telve a finom falatokkal, mi mindig összeszedjük a szemetet magunk után.
  • Ha szeretnél te is hétről hétre szép környezetben kirándulni, és esélyt adni erre másnak is, pakolj el te is magad után!
  • Sőt, akár tegyél be egy plusz szemeteszsákot a pakkodba, és ha találsz itt-ott szemetet az ösvény mellett, ne legyél rest, kapd fel azt is - mi is így szoktunk tenni!
  • Ha téged is zavar az erdőben eldobált szemét, csatlakozz a TeSzedd! mozgalomhoz, akik kesztyűt és zsákot is biztosítanak számodra, ha felcsapnál az erdőt védelmező szuperhősnek. 

Mi az a TeSzedd!?

Ha Tamáshoz hasonlóan te is a hazai erdők, mezők szerelmese vagy, csatlakozz Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmához, a Te Szedd!-hez. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezik meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen tisztítsuk meg szűkebb-tágabb környezetünket. Ha tetszik a kezdeményezés, gyere és regisztrálj! Ezt az e-mail címeddel vagy a Facebook profiloddal tudod megtenni.

Ha már ilyen tökéletesen alakult ez a hétvége, akkor végre kipróbáltam egy különlegesnek mondható receptet. Mert valljuk be, ha az ember a szabadban főz, akkor próbál egyszerű, kevés alapanyagból álló ételeket főzni, az ínyenckedés sokszor eszébe sem jut. 

De miért ne lehetne a szabadban is túllépni a hétköznapi recepteken?

Sikerült egy egyszerre ínyenc és mégis pofonegyszerű fogást választanom a hétvégi erdei főzőcskéhez. Tabulét készítettem, hogy a nyár színeit visszahozzuk kicsit az életünkbe. A zöldfűszeres, paradicsomos bulgurt fokhagymával és szójával megbolondított, pácolt csirkemellel dobtam fel.

A pácolás, a kétféle zöldfűszer miatt bonyolultnak tűnhet ez az étel, de igazából fél óra alatt kész minden.

RECEPTÉRT KLIKK IDE!

Miután belapátoljuk a kaját, vagy hősiesen folytatjuk a túránkat, vagy kifekszünk a rétre ejtőzni. Akiknek fekete lyuk van a gyomruk helyén, és még mindig éhesek, azok még kibonthatnak egy szalámis szendvicset, vagy ha éppen Visegrád környékén járnak, pisztrángozni is beugorhatnak. Ez azért kirívó eset, én azt mondom!

Nézzétek meg a videót, és amíg ilyen szép, napsütés idővel kényeztet minket az időjárás, menjetek, járjátok a természetet, óvjátok és figyeljetek oda rá!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Gyorstalpaló öntöttvas serpenyődhöz - vásárlás és ápolás. Figyelem, tapasztalatból írt sorok következnek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!