Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtmennyország Londonban - Te is megkóstolnád az óriási parmezánkerékben átforgatott friss fetuccinét?

A londoni The Cheese Wheel-ben a tálalás előtt egy hatalmas parmezánkorongba is bedobják a fettucinét.

Az olvadt sajt és a friss főtt tészta párosát modorosan szólva "nehéz lefőzni".  

London Camden városrészében található az a gyorskaját áruló stand, amelynek egy hatalmas, 40 kg-os, első osztályú parmezánkorong a főszereplője.

A helyben, frissen készített fetuccine tésztát kifőzik, összeforgatják egy tejszínes szósszal, majd beledobják a sajtkorong közepébe. Miközben mindegy egyes adag fetuccine fölvesz egy keveset a hőtől meglágyuló parmezánból, szépen egy mélyedést is váj a sajtba, ami a következő adag tészta kis "sajtmedencéje" lesz.

A The Cheese Wheel (A sajtkerék) névre hallgató gyorsétkezdében különböző feltétekkel dobják fel a sajtostésztát. Minden adagra kerül egy fehérboros tejszínes szósz is, snidlinggel és fokhagymával. Lehet kérni még a tésztára pirított erdei gombát, gombakrémet, pestót, paradicsomszószt, chilit, pácolt, lassan sütött sertéshúst, de rákot és kolbászt is. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Budapesti éttermek, ahol nem csak az ízlelőbimbóidat, hanem a szemedet is kényeztetik

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!