Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az ízHUSZÁRok

A Nosalty szerzőinek és szerkesztőinek régóta dédelgetett álma, hogy egy olyan felületen is szólhassunk hozzátok, ahol a mindennapjainkban rutinossá vált konyhai roboton és főzésen túli életet is elhozzuk nektek. Itt nem kell majd okos-hasznos trükköket, praktikákat bemagolnod és hibátlanul abszolválnod, azt sem mondjuk meg, hogy ideális esetben hány percet izzadj a többlaposod vagy a gőzgombócod fölött a konyhában, nem kell matekzseniként kalóriákat számolnod, kifürkészhetetlen tápanyagértékeket méricskélned vagy több kilométert futnod azért, hogy a kedvenc csupa csoki brownie-d lelkiismeretfurdalás nélkül leköszönd magadról.

Az ízHUSZÁR magazinon annyi a dolgod, hogy kényelmesen hátradőlj és kattints, mi pedig eléd hozzuk a hazai és nemzetközi gasztrovilág esszenciális és aktuális történéseit - mindezt jólesően humoros vagy kaján formába gyúrva.

Az ízhuszárok között továbbra is velünk van a néhai ízHUSZÁR-blogot is alapító Kárai Dávid, aki - a desszertkalandoroknak szánt kulináris bakancslistája után - a város és a vidék legtökéletesebb kakaós csigás lelőhelyeinek felkutatása mellett, a kínai és bolhapiacok kincseit is kihalássza majd - egy egyéjszakás bolognai szósz, egy vietnámi Bao vagy egy sós túrógombóc receptjének megalkotása közben.

Mindebben nagy segítségére van a gasztrokörökben Hétköznapi ínyencként, azaz Hinyencként ismert Bodor Tamás, aki már előre berendelte a legelképesztőbb és leghaszontalanabb konyhai kütyüket, hogy együtt bizonyítsák be: egy zsírmágnes, egy tojásszétválasztó vagy egy töltött káposzta készítő konyhai segédeszköz több mint szórakoztató!

Tamás Szabadtűzön is főz: ehhez pedig gyakorlott és avatott túrázóként a zöldben és a szabadban teszi a gázfőzőjére vagy maszek fatüzelésére a saját specialitásaként emlegetett "brutális omlettjét", kolbászos-csicseriborsós curryjét, egy spanyol paellát vagy egy veszedelmesen jó hazai csirke-paprikást.

A srácok mellett a Dacota blog alapító-szerzőjeként is ismert Nemes Nóra is csapatunkat erősíti, aki a tavaly megjelent első szakácskönyvével már meggyőzött minket arról, hogy teljesen máshogy nézzünk az amerikai gasztronómiára, az első női ízhuszárrá avatott ízhuszárinaként pedig továbbra is szállítja a gyors, korszerű, fiatalos és kulturálisan nagyon sokszínű receptjeit a maga lendületes, örökmozgó, és közvetlenül személyes stílusában.

A legfiatalabb generációt Hajnal Stefi és Bese Konrád kalauzolja el a friss gasztrotrendek színes és illatos útvesztőjében, akik határozottan azt is megmondják neked, hogy mit fogsz enni és inni idén nyáron, mit egyél hajnalban egy piszkos buli után, hol vannak a legjobb hidegen préselt dzsúzok és fánkozók a környéken, mit egyél egy nyári fesztiválon, és hol ebédelj tisztességesen egy McMenü árából.

De lesznek még itt régóta várt meglepetések sok-sok karakteres gasztromán tollából és perspektívájából:

  • inspiráló gasztrobloggerek,
  • kreatív szemű food stylistok,
  • az egészséges táplálkozást hirdető vagy kizárólag növényi alapú recepteket megálmodó íztündérek,
  • éttermeket, bisztrókat, bárokat és talponállókat tesztelő-véleményező-kritizáló ízkommandósok,
  • vagy a gasztrotrendekre visszakézből reagáló nagy megmondók.

  

És akkor már most baráti ízHUSZÁRként üdvözöl:

Hering András,

az ízHUSZÁR magazin főszerkesztője