Reboot: mozzarella diós sültpaprika-krémmel

Aztamindenit! Ez a kaja olyannyira jól sikerült, hogy a falat még le sem ért, de már írom is a receptet, hogy minél hamarabb, minél többen egyétek! Tényleg fantasztik!

Rendszert kell vinnem a blogolásba, mert ami itt folyt az utóbbi időben, az tarthatatlan kérem! Elvétve került fel csak egy-két recept, holott azt érzem, tele vagyok ötletekkel. Úgyhogy fogtam magam, elővettem egy füzetet, kitéptem belőle azt a két darab teleírt lapot, ami ott árválkodott, és elkezdtem leírni azt, ami a fejemben felgyülemlett. Közben szorgosan átlapozgattam az elmúlt időben begyűjtött könyveket, magazinokat, a telefonnal lekapott inspirációkat, és a végén egy egész csinos kis lista állt össze - több mint 25 új kajával. Van közte minden: a Vietnámból hozott anyag, alapanyagok amit tesztelni szeretnék, csicseriborsós sólet (ami azért lett fele csicseris, fele babos, mert az utóbbiból nem volt elég otthon, és milyen jó, hogy nem volt!), de olyanok is, mint ez itt.

Nagy szerelem lett tavaly év végénNaomi PomeroyTaste & Technique című szuperinspiráló könyve. Ebben van benne az a pisztáciás-pitypangos mozzarella is, amiből az én sültpaprikás-diós verzióm született. Tettem hozzá még egy kevés mazsolát, balzsamecetet, "ételízesítőnek" parmezánt, színnek petrezselymet, és a végén egy olyan étel kelt életre, ami szerintem baromi finom és gyönyörűen tálalható. Komolyan mondom, még én is meglepődtem, hogy ennyire frankó lett a végeredmény!

Szóval nem fenyegetni akarlak titeket, de ilyen és még ilyenebb receptek jönnek itt nagyon hamarosan! Stay tuned!

Mozzarella diós sültpaprika-krémmel recept - Kattints!

Jó tanácsok az elkészítéshez

- a végén az egészet kenjétek jóféle friss kenyérre!

- mozzarellából vegyetek bivalyt - tudom, sokkal drágább, de még sokkal finomabb is, és az állaga is zseniálisan krémes.Extra tipp: a Spar premium mozzarella megfizethető és jó is!

- ne robotgéppel csináljátok, mert úgy túl homogén állagot fogtok kapni, ami kevésbé áll jól neki

- a paprika kifolyt levét is nyugodtan keverjétek bele - ez az igazi esszencia a sültpaprikánál

- ha megsült a papresz, még forrón tegyétek vastag zacskóba vagy fóliával lefedve tálkába, mert az így keletkezett gőz miatt szépen elválik a héj a hústól

- a paprikát addig süssétek, amíg szép fekete foltok kezdik díszíteni

Zene főzéshez:

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek