Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ragyogóan színes műalkotások keménycukorból, amelyeket fel is lehet falni

Maayan Zilberman izraeli származású kanadai művész gyönyörű szobrokat készít cukorból.

Sean Yashar és Olivier Furth Los Angeles-i galériatulajdonosok úgy gondolják, a képzőművészet és a design közötti határterület nem egyértelmű. Kétségtelen, hogy ezt a különbségtételt elsősorban a művészettörténeti gondolkodás története igazolja, és nem például a szépség, ami ugyanúgy lehet sajátja egy festménynek és egy gyönyörű tortának, vagy akár egy keménycukornak. 

"Az egész a kísérletezésről szól - mondta a galériáról az egyik tulajdonos az Architectural Digestnek - Ez egy lehetőség arra, hogy egy üres fehér teret betöltsünk olyan tárgyakkal, amelyek kitérnek a kategorizáció elől. Ez az a terület, ahol a feltörekvő tehetségeket látunk feltűnni. Azt gondolom, hogy ezekre a művészekre még nem nyitott a művészeti világ. A galériák és a művészeti boltok egyelőre nem értik ezt a jelenséget." 

Az egyik tehetség, akinek Sean Yashar és Olivier Furth biztosította a megjelenési lehetőséget, Maayan Zilberman izraeli származású kanadai művész. Ő kristályos cukrokból készít szobrokat, de a keze alól izgalmas nyalókák, keménycukrok is ki szoktak kerülni. 

Furth a következőket mondta a Zilberman cukorból készült munkáiról: "Miért lenne egy médium több, mint egy másik. Egy gyönyörű dolog az egy gyönyörű dolog. Egy szép, egy provokatív alkotás, ami még hasznos is, talán még szebb éppen emiatt."

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a fantasztikus magyar receptkönyv a jó példa arra, hogy akár egy teljes éven át salátázhatunk - és nem is akárhogy!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!