Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A puha pogácsa titka

Egy isteni recept és a titok, amitől még másnap is ugyanolyan finom és puha marad a sajtos pogácsa. (x)

Végre rájöttem, miért vagyunk úgy rákattanva a medvehagymára. Most már jónéhány éve mindenki megbolondul, amikor beköszönt a szezon, és ebben a néhány hétben minden erről szól. Az éttermek felteszik a menüre, úton-útfélen árusok kínálják, és elárasztják az új receptek az internetet. Sokáig nem értettem miért... Oké, karakteres és egyedi hagymaíze van, az biztos, de ez önmagában még nem magyarázza ezt a hihetetlen rajongást. Inkább talán az lehet a titok, hogy gyakorlatilag ez az első tavaszi friss zöld, amivel végre főzni lehet. Az új évszak igazi hírnöke!

Korábban csináltam már belőle kijevi csirkemellet, pesztót és ezt a szuper tésztát is. Idén is jön még extrább recept, de most visszanyúltam az alapokhoz: a medvehagymás pogácsához. Nem akartam túlcifrázni, olyannyira nem, hogy pogácsareceptből is olyat kutattam, ami gyorsan megvan és puha, finom, nem az a fojtogatós fajta. Szerencsére meg is találtam ezt, amit aztán kicsit átvariáltam - a titok most a krémsajtban van, ettől lesz szuper az állaga. Bár én most ehhez natúr Philadelphia krémsajtot használtam, de ha nem rakunk a pogiba medvehagymát, akkor simán lehet valamelyik ízesített verzióval készíteni. Próbáljátok ki, szerintem ti is imádni fogjátok, én alig bírtam leállni vele!

Zene sütéshez:

Tudj meg még többet a Philadelphia termékekről!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!