Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Papírevés? Ezen a kiállításon minden kisgyerek hódolhatott ennek a "bűnös" szenvedélynek

Rob Flowers, londoni illusztrátor ehető posztereket készített egy olyan kiállításra, ami arra biztatja a gyerekeket, hogy kísérletezzenek az étellel. 

Rob Flowers, londoni illusztrátor ehető posztereket készített egy olyan kiállításra, ami arra biztatja a gyerekeket, hogy kísérletezzenek az étellel. A papír megkóstolása, valljuk be, nem egy kisgyerek "bűnös" vágya, Flowers pedig lehetővé tette a gyerekeknek, hogy ezt az egészségtelen kísérletezést egészségügyi kockázat nélkül valósítsák meg. 

"The Edible Exhibition" (Az ehető kiállítás) címen 2017-ben nagyszabású tárlatot rendezett a V&A Museum of Childhood nevű, gyermekeknek szóló kiállításokat, programokat szervező londoni múzeum. Az említett, gasztrotematikájú kiállítás egy workshopal kezdődött, ahol a gyerekeket arról kérdezte az extravagáns, food designnal foglalkozó Bompas & Parr stúdió, melyek a legtitkosabb, legizgalmasabb étellel kapcsolatos fantáziájuk. 

Az eseményen hat szerencsés gyerek álmát megvalósította a Bompas & Parr stúdió, és egy egynapos kiállítás keretei között, 2017 októberében bemutatta az eredményeket a múzeumban. 

Az eseményhez csatlakozott Rob Flowers illusztrátor is, aki ehető papírból, ízesített tintával készített kiállítási plakátokat. A hat plakát a hat győztes elképzelést mutatja be. A kiállításon és a plakátokon többek között szerepelnek ehető "szappanbuborékok", sötétben is világító édességek is. 

Flowers plakátainak megvalósításakor a Bompas & Parr stúdió mangóízű cukorból készített papírra vitte föl sűrített levegő segítségével az újdonságnak számító, változatos ízű színezett és ízesített tintát. A plakátokat egy vékony fehércsoki rétegre is felvitték. 

A kiállítást szervező AMV BBDO reklámügynökség felfigyelt arra, hogy az angol gyerekek kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Azonban ha azt tudatosítják bennük, az új ízekkel való próbálkozás jó szórakozás, akkor talán az egészséges finomságokat is megkóstolják és megszeretik. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Az nordic és a magyar gasztronómia izgalmas találkozása Budapesten - Vacsoraest az INNIO-ban

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!