Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az nordic és a magyar gasztronómia izgalmas találkozása Budapesten - Vacsoraest az INNIO-ban

Francisco "Pancho" Cardenas, a Michelin-csillagos dán Kadeau étterem séfje Magyarországra látogat, és az INNIO séfjével, Tóth Szilárddal igazi örömfőzést tartanak.

Francisco "Pancho" Cardenas, a Michelin-csillagos dán Kadeau étterem séfje Magyarországra látogat, és az INNIO séfjével, Tóth Szilárddal igazi örömfőzést tartanak,  amire meghívnak minden vállalkozó kedvű gasztrokalandort. A skandináv konyha által inspirált vacsoraestet január 11-én, 12-én és 13-án rendezik meg az INNO-ban.  A séfek csakis lokális és szezonális alapanyagokat fognak használni, az északi konyha szellemiségével fűszerezve. Természetesen szerepel egy-két dán meglepetés is a menün, Pancho jóvoltából. 

A vacsoraestek az Eatwell eseménysorozat részeként valósulnak meg. A kezdeményezés az "Eztkapdbe" blog alapítójának, Ihász Zsoltnak a fejéből pattant ki. 

"A most induló, Eatwell névre hallgató kezdeményezés lényege az, hogy pop-up vacsorákat hozunk létre külföldi séfekkel. Úgy érzem, jó a rálátásom nemzetközi gasztronómiára, és fontos számomra, hogy ezt könnyebben elérhetővé tegyem a budapesti közönség számára is. Ezen események segítségével a magyar gasztronómia, a hazai alapanyagok és borok pozitív megítélését is tudom erősíteni külföldön. Jelenleg ez egy szerelemvállalkozás, így szívből csinálom, rossz nem sülhet ki belőle. Érdekes színfolt lesz ez a rendezvény Budapesten, hiszen jelenleg évente maximum 6-8 külföldi séfet hívnak el hozzánk" - mondta Ihász Zsolt. 

Mint már említettük, most a Patagóniából származó Francisco "Pancho" Cardenas-t látja vendégül az INNIO.  A séf az elmúlt 12 évben különböző országok konyháin dolgozott. A különböző kultúrák étkezési kultúrájától tanultak inspirálják ételeit és főzési filozófiáját. Az utóbbi években a felkapott skandináv gasztronómia fellegvárában, Koppenhágában dolgozik és él a családjával. A szigorúan csak a dán Bronholm-szigeten termő alapanyagokat használó Kadeau étteremben Nicolai Nørregaard sztárséf irányítása alatt alkot izgalmas fogásokat Pancho.  A Kadeau-ról érdemes tudni, hogy ez a legfeltörekvőbb new nordic étterem - ha hihetünk a tavaly megjelent világszerte megjelent gasztrocikkeknek.  

A budapesti vacsoraesteknek helyet adó INNIO étterem fontos résztvevője a hazai gasztronómiai életnek. Tóth Szilád séf vezetésével az étterem a 2017-es Gault&Millau étteremkalauztól 15 pontot és 2 szakácssapkát kapott. A Dining Guide 2017-es 100-as listáján a 42. helyet szerezte meg 80 ponttal. "Tóth Szilárd, a séf nagyon jó konyhát visz, gyönyörűek és egyediek a tányérjai. Az az álláspontja, hogy ha valami ízélményben nem ad hozzá az ételhez, akkor csak a vizualitás miatt nem fog felkerülni a tányérra" - véli Ihász Zsolt.  Az étlapon rendszeresen jelen szerepelnek jól ismert magyar ételek újragondolt változatai is. Kiemelkedő a hely organikus borválasztéka is. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Nézz be a kulisszák mögé, és lesd meg, hogyan tálalnak a profik!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!