Nem mindennapi képek kerültek elő Julia Childról, aki nem csak a szürke kosztümöket, de a fürdőruhát is szerette

Julia Child franciaországi mindennapjait férje, Paul Child örökítette meg. A 2017 októberében megjelent "France is a Feast" című kötet az általa készített fotókat mutatja be.

Julia Child igazi állócsillag az amerikai popkultúrában. Ez a magas, mély hangú, szigorú szövetkosztümbe bújtatott asszony 1961-ben jelentette meg több, mint 700 oldalas, Simone Beck-kel közösen írt szakácskönyvét "Mastering the Art of French Cooking" ( A francia konyhaművészet mesteriskolája ) címen. A lexikonszerű kötetnek nehezen találtak kiadót a szerzők, de végül a Knopf kiadó vállalta akockázatot. A könyv végül bestseller lett, és Julia Child számos cikk szerzőjévé vált, ráadásul saját televíziós műsorban is tanította főzni az amerikaiakat.

A bourges-i katedrálisnál, 1950 / fotó: Paul Child

A kalandos sorsú szerző a második világháborút követően érkezett Párizsba diplomata férjével, Paul Childdal, aki az amerikai nagykövetségen dolgozott mint a vizuális prezentációkkal foglalkozó osztály vezetője.

Julia Child Minette-el Párizsban, 1951 / fotó: Paul Child

Juliát Rouenben érte az igazi kulináris megvilágosodás. Osztrigából, barna vajjal meglocsolt nyelvhalból és helyi borból álló menüje "megnyitotta a lelket és a szellemet".

Julia Child Cassisban, 1950 / fotó: Paul Child

Julia később a Cordon Bleu főzőiskola hallgatója lett, majd mesterszakácsoktól vett magánórákat is. Csatlakozott a "Le Cercle des Gourmettes" nevű gasztroklubbhoz, ahol megismerkedett Simone Beckkel, aki szakácskönyvének társszerzője lett.

Buli egy párizsi háztetőn, 1950 / fotó: Paul Child

Paul Child, aki rajztanárként dolgozott mielőtt diplomatának állt, szorgalmasan készítette a fényképeket feleséségéről franciaországi éveik alatt.

Julia és Paul Child Marseille-ben, 1954 / fotó: Paul Child

A házaspár mindennapi életét dokumentáló képeketAlex Prud'homme - Paul Child rokona - és Katie Pratt gyűjtötte össze egy új kötetben, amely "France is a Feast" (Franciaország egy lakoma) címen jelent meg a Thames & Hudsonnál2017 októberében.

Julia főz, 1950 / fotó: Paul Child

1948 és 1954 között Julia és Paul - többek között - párizsi lakásuk házának tetején adtak partit, Marseille-ben üldögéltek egy teraszon, játszottak a macskájukkal, Minette-el.

Julia telefonál Aubazine-ban, 1954 / fotó: Paul Child

Paul Child azt mondta a feleségéről, hogy nélküle "egy szerencsétlen embergyűlölőként" végezte volna. Szép bók.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Miután elegük lett a macerás szakácskönyvekből, inkább magukra tetoválták a recepteket

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!