Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem mindennapi képek kerültek elő Julia Childról, aki nem csak a szürke kosztümöket, de a fürdőruhát is szerette

Julia Child franciaországi mindennapjait férje, Paul Child örökítette meg. A 2017 októberében megjelent "France is a Feast" című kötet az általa készített fotókat mutatja be.

Julia Child igazi állócsillag az amerikai popkultúrában. Ez a magas, mély hangú, szigorú szövetkosztümbe bújtatott asszony 1961-ben jelentette meg több, mint 700 oldalas, Simone Beck-kel közösen írt szakácskönyvét "Mastering the Art of French Cooking" ( A francia konyhaművészet mesteriskolája ) címen. A lexikonszerű kötetnek nehezen találtak kiadót a szerzők, de végül a Knopf kiadó vállalta  akockázatot. A könyv végül bestseller lett, és Julia Child számos cikk szerzőjévé vált, ráadásul saját televíziós műsorban is tanította főzni az amerikaiakat. 

A kalandos sorsú szerző a második világháborút követően érkezett Párizsba diplomata férjével, Paul Childdal, aki az amerikai nagykövetségen dolgozott mint a vizuális prezentációkkal foglalkozó osztály vezetője.

Juliát Rouenben érte az igazi kulináris megvilágosodás. Osztrigából, barna vajjal meglocsolt nyelvhalból és helyi borból álló menüje "megnyitotta a lelket és a szellemet".

Julia később a Cordon Bleu főzőiskola hallgatója lett, majd mesterszakácsoktól vett magánórákat is. Csatlakozott a  "Le Cercle des Gourmettes" nevű gasztroklubbhoz, ahol megismerkedett Simone Beckkel, aki szakácskönyvének társszerzője lett. 

Paul Child, aki rajztanárként dolgozott mielőtt diplomatának állt, szorgalmasan készítette a fényképeket feleséségéről franciaországi éveik alatt.

A házaspár mindennapi életét dokumentáló képeket Alex Prud'homme - Paul Child rokona -  és Katie Pratt gyűjtötte össze egy új kötetben, amely "France is a Feast" (Franciaország egy lakoma) címen jelent meg a Thames & Hudsonnál 2017 októberében.

1948 és 1954 között Julia és Paul - többek között - párizsi lakásuk házának tetején adtak partit, Marseille-ben üldögéltek egy teraszon, játszottak a macskájukkal, Minette-el.

Paul Child azt mondta a feleségéről, hogy nélküle "egy szerencsétlen embergyűlölőként" végezte volna. Szép bók.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Miután elegük lett a macerás szakácskönyvekből, inkább magukra tetoválták a recepteket

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!