Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milyen lenne egy receptvideó, ha Tarantino vagy Wes Anderson rendezné? Most megmutatjuk neked!

Paradicsomokat fejeznek le, és palacsintákat lőnek ki katapulttal David Ma legújabb projektjében. A rendező híres filmeket idéző látványos receptvideókat készített.

Minden híres filmrendezőnek megvan a maga sajátos képi világa. A vágás ritmusa és stílusa, a színek, a komponálás, de még a zeneválasztás is jellemez egy-egy alkotót. Olyannyira igaz ez, hogy rendszeres mozifogyasztóként egy-egy ismeretlen filmről is meg tudjuk mondani, ki a rendezője. 

Valószínűleg Michael Bay vagy Quentin Tarantino, de feltehetően Wes Anderson sem szívesen váltana a nagyszabású filmek elkészítéséről rövid, online megjelenő kajás felvételek elkészítésére.

David Ma azonban úgy döntött, a híres rendezők által használt, könnyen felismerhető képi és zenei eszközök felhasználásával egyszerű ételek receptjeit mutatja be rövid videókon. 

David Ma #foodfilms című projektjét az Instagramon való böngészés - mi más - inspirálta. Arra gondolt, mi lenne, ha a rengeteg amatőr receptvideó végre hollywoodi elbánásban részesülne - írja a Food and Wine.  A projekt egyben tisztelgés is David kedvenc rendezői előtt is. A filmes végül négy videót készített: egy Michael Bay Transformersét idéző waffelreceptet, egy csokiskeksz-receptet Wes Anderson A Grand Hotel Budapestjének stílusában, egy palcsintareceptet, ami Alfonso Cuarón Gravitációjára emlékeztet és egy  Quentin Tarantino Kill Billjének jellegzetességeit felmutató húsgombócos spagettireceptet

WAFFEL // Michael Bay / Transformers

A Michael Bay filmjeire jellemző, látványosan összeomló épületeket David Ma waffelből épített tornyok feldöntésével imitálta. A nehéz, csillogó, fémes Transformerseket nem más, mint egy waffelsütő idézi fel. 

 

CSOKISKEKSZ // Wes Anderson / A Grand Budapest Hotel

Kifinomult, de érdekesen kontrasztos színvilág, szinte ironikusan szimmetrikus komponálás jellemzi ezt a kisfilmet, akárcsak Wes Anderson filmjét. 

 

PARADICSOMOS SPAGETTI HÚSGOLYÓVAL // Quentin Tarantino / Kill Bill

A paradicsom kegyetlen lefejezése ironikusan utal arra a nem kevés vérre, ami Tarantinónak a bosszúálló Menyasszonyról szóló filmjében folyik. 

 

PALACSINTA // Alfonso Cuarón / Gravitáció

A Gravitáció hangulatának imitálásához David Ma katapulttal lőtte a magasba a palacsintákat, de volt, hogy csapatával a plafonról ejtettek el tárgyakat, majd megfordították a felvételt. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Csípős Cheetos, vodka és paradicsomlé egy pohárban - itt az újgenerációs Bloody Mary

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!