Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Menyasszonydilemma: mit egyen a násznép?

Az éhes vendég nem jó vendég, pláne nem egy esküvőn. Mindenki kedvében járni lehetetlen küldetésnek tűnik, de a tanácsainkat megfogadva nem fogsz hibázni.  

Aki szervezett már esküvőt, jól tudja, hogy a nagy nap minden perce kulcsfontosságú lehet. Mivel nem csak saját magunk, hanem a vendégeink számára is szeretnénk emlékezetessé tenni az eskütétel napját, ezért fontos az enni- és az innivalókról is megfelelően gondoskodni, hiszen tulajdonképpen ez a kettő az alapja annak, hogy valóban jól sikerüljön a nap. De hogyan tudjuk elérni azt, hogy mindenki elégedetten álljon fel az asztaltól? 

1. Válassz örök klasszikusokat!

Húsleves, rántott hús, krumplipüré, rizs – nem véletlen, hogy ezek a klasszikus fogások népszerűek sok esküvőn. A vasárnapi családi ebéd kedvenceit jó eséllyel mindenki szereti, és nem kell majd kínosan csodálkozó arcokkal szembesülnünk a nagy napon. 

2. Ne bonyolítsd túl!

Bár az esküvőt maguknak szervezzük, amikor a menü összeállítására kerül sor, háttérbe kell tennünk saját étkezési preferenciáinkat, és inkább azt kell szem előtt tartani, hogy mások, vagyis a többség minek örülnének. Nem éri meg kockáztatni, mindenkinek jól kell lakni, mert akinek nincs tele a bendője, annak bizony hamar fejébe száll majd az itóka. Ha vannak családi közönségkedvencek, válaszd a nagy napon is ezeket!

3. Gondolj a vegetariánusokra és a vegánokra is!

Egyre többen kerülik a húst, és az állati összetevőket. Ez jó, ha eszedbe jut a menü tervezésekor is. A nyári időszakban rengeteg friss zöldség és gyümölcs érhető el jó áron, így a pénztárcátoknak is jót tesz majd a zöldítés. Ha van rá lehetőség, akkor akár egy grill sarkot is kialakíthattok, ahol mindenki számára frissen készítik el a kinézett falatokat.

4. Cukormentes cukiságok

Az ételallergiák és gyakori cukorbetegségek korát éljük, és sokszor olyan szeretteinket is érintenek ezek a problémák, akikről nem is sejtjük, hogy oda kell figyelnünk az ilyesmire. Nehéz és cukros édességek helyett vagy mellett legyenek diétás, xilittel, nyírfacukorral vagy más alternatív édesítőszerrel készült nyalánkságok is, amikből mindenki lelkiismeretfurdalás nélkül ehet. Sőt, ha több emeletes az esküvői torta, akkor akár egy egész emeletet is szánhatsz a cukormentes cukiskodásnak.

5. Ha nehéz kiolvasni, felejtsd el!

Lelki szemeink előtt látjuk, ahogyan a nagymamád a svédasztal mellett állva vagy a menükártyát tanulmányozva próbálja kibetűzni a soha nem hallott nevű koreai, indiai, japán vagy más kacifántosabb nyelvek életkülönlegességeinek a nevét. Ne hozd szegényt kellemetlen helyzetbe, fúziós kedvenceidet inkább edd az esküvő előtt vagy után!

6. Ha ti főztök

Ha nem cateringes cégre, profi chefre vagy étteremre bízod magad, akkor jó eséllyel te magad, vagy valamelyik köztiszteletben álló barátod, családtagod áll a tűzhely mögé. És mi lenne akkor, ha egy egész tűzrakóhelyet kapna egy szép nagy bográccsal vagy akár többel? A bográcsozás a laza hangulatú kerti partyk kötelező eleme, különösen praktikus, hiszen mondjuk egy húsmentes paprikás krumplinak is nagyszerű íze lesz a szabadtűznek és füstnek köszönhetően. Ha van bevált, ügyes tűzmester, vágjatok bele bátran a bográcspartyzásba!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Granolavaj – hogyan tudtunk eddig élni nélküle?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!