Megkívántad ezeket a ragyogó és guszta jégkrémeket? Mi inkább azt mondjuk, csak óvatosan velük!

Ezek a pálcikás fagyik nem az érett őszibaracktól rózsaszínűek vagy az áfonyától lilák. Érdemes kétszer is meggondolni, beléjük harapsz-e. Mi szóltunk!

Az angolul "ice-lollies"-nak vagy "ice-pops"-nak nevezett nassolnivaló egy jégalapú desszert, amit egy pálcikáról szopogathatunk le - Budapesten az általunk is bemutatott Anjuna Ice Pops-nál te is vásárolhatsz sokféle ízesítésű pálcikás fagyit. Ezen az idén különösen népszerű műfajon csavartak egyet tajvani formatervező-tanulók.

A szigetország nagy kikötő- és iparvárosainak folyói, tengerpartjai különösen szennyezettek. A diákok mintát vettek a koszos vízből, és nyalókaformába öntve a mérgező folyadékot, zavarbaejtően szép álfagyikat készítettek - írja a The Guardian.

Az ételre utaló forma és a látható kosz kontrasztja meghökkentő, figyelemfelkeltő.

A diákok szép csomagolással tették még izgalmasabbá a projektet és még erősebbé az üzenetet.

Ilyen szép csomagolást kaptak a koszfagyik

Hung Yi-Chen a Los Angeles Timesnak elmondta, a projekt célja az volt, hogy emlékezetes és hatásos módon hívják fel a figyelmet a vízszennyezés kérdésére.

Száz helyen vettek mintát a diákok, és ennek megfelelően száz kis álfagyit készítettek. A legszennyezettebbnek Keelung város kikötője bizonyult, ahol 140 kiömlőnyílásból zúdul az ipari és háztartási szennyvíz a tengerbe. Ráadásképpen a hajókból is sok szemét kerül a vízbe.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nincs felesleges alapanyag! - Anthony Bourdain egész estés dokumentumfilmet készített

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek