Kreatívabb, színesebb lesz a Desszert.Neked kínálata - Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk

Korponai Péter távozik a Desszert.Neked csapatából. Borszéki-Ékes Beatrix és Pálfi Zsuzsanna tulajdonosokkal beszélgettünk a cukrászda jövőjéről.

Fontos változással indítja az évet az újhullámos belvárosi cukrászda, a Desszert.Neked. Korponai Péter, aki a cég életében tulajdonosként és kreatív cukrászként is részt vett, távozik a csapatból és saját úton indul tovább. Pálfi Zsuzsanna tulajdonossal és Borszéki-Ékes Beatrix alapító-tulajdonossal beszélgetve kiderült, az elválás békés volt. "Péter talán kevésbé találta meg már nálunk a feladatait, új kihívásokra vágyott. A termelés, a napi munka gördülékenyen megy nálunk egy ilyen kaliberű szakember folyamatos jelenléte nélkül is." - mondta Zsuzsanna.

Péter távozása nem csupán a cukrásznak, de a Desszert.Neked csapatának is megadta az újrakezdés lehetőségét. "Hiába volt ez az üzlet hármunk közös gyermeke, a váltás jókor jött mindenkinek. Így meg tudunk valósítani egy olyan projektet, amiről már régóta gondolkoztunk" - mondta Zsuzsanna. Beatrix megosztotta velem az Desszert.Neked új koncepcióját: "Egy olyan cukrászdát képzeltünk el, ahol meg tudják mutatni magukat olyan fiatal tehetséges cukrászok, akik még nem tudtak megjelenni cukrászdai közegben. Ők leginkább éttermi cukrászok. Nagyon sok kreatív ember dolgozik a szakmában, de nem feltétlenül ismerjük őket. Aki nem megy el abba az étterembe vagy szállodába, ahol dolgoznak, nem is találkozik a munkájukkal. Ráadásul mostanság a séfek személyét ismertetik meg a közönséggel az éttermek, a cukrászok a háttérben dolgoznak".

Zsuzsanna hozzátette, nem csupán a vendégcukrászoknak teremt lehetőségeket az új rendszer, de a Desszert.Neked szakmai közössége számára is inspiráló, motiváló lesz a rendszeres megújulás. Az egymást váltó kreatív cukrászok új impulzusokkal fogják gazdagítani a sütiműhely mindennapi munkáját.

Beatrix elmesélte, hogy a legtöbb, éttermi közegből érkező résztvevő számára izgalmas kihívás lesz a cukrászdai munka. Amíg a tányérdesszert műfaja a textúrákról, különböző állagokról szól, addig a Desszert.Neked pultjába kerülő süteményeknek kompakt, sűrített módon kell összetett, izgalmas és esztétikailag is maradandó élményt nyújtó hatásokat produkálniuk. A cukrászdai termékek esetében ráadásul az eltarthatóság is fontos szempont.

Beatrix és Zsuzsanna elképzelése szerint negyedévente váltják majd egymást a kreatív cukrászok a Desszert.Nekedben. Minden résztvevő 3-4 desszertből álló kollekciót dolgoz majd ki a cukrászda számára, megbízásos alapon. Nem csupán kifejlesztik az újdonságokat, de be is tanítják a belvárosi cukrászda szakembereit a sütemények elkészítésére. A Desszert.Neked erős brand, ami megfelelő hátteret biztosít a fiatal tehetségeknek, hogy megmutassák magukat a közönségnek. A projekt résztvevőinek kiléte egyelőre nem publikus, a tárgyalások folyamatosak. Beatrix annyit elárult, "kicsit erősödni fognak a női energiák".

Az első kollekció február-március környékére várható. "Már a megbeszélések során is hihetetlenül izgalmas ötletekkel találkoztunk, így nagyon izgatottan várjuk a kezdést" - tette hozzá Zsuzsanna.

Az új struktúrát már kiterjesztették a cukrászda kurzusaira is, ugyanis sok vendégoktatóval működik együtt a Desszert.Neked. 2018-ban gyakrabban és változatosabb tematikában sajátíthatnak el cukrászati mesterfogásokat az érdeklődők. Többek között a tükörmázas tortadíszítés technikáját, töltött pralinék, cukorvirágok és tarte-ok elkészítésének trükkjeit is meg lehet majd tanulni.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek az apró szobrocskák nem üvegből készültek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek