Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, hol kaphatod a legjobb street food fogásokat Magyarországon

2018-ban először vesz részt hazánk a European Street Food Awardson. Magyarországot a világ egyik legrangosabb street food versenyének döntőjén a CUPÁKOS képviseli.  

Véget ért hazánk első street food tematikájú versenye, melyre csaknem félszáz budapesti és vidéki vendéglátóegység jelentkezett, így a kiválasztás nemcsak a street food szerelmeseinek jelentett igazán nehéz feladatot, de a szakmai zsűrit is próbára tette.

Végül a CUPÁKOS került ki az összetett első helyezettként, így ő gurulhat ki szeptember végén a berlini döntőre is.

“Klasszikus magyar konyha legjobb fogásai manírok nélkül” - írja magáról a CUPÁKOS. Nem gondolja ezt másképp a zsűri sem: “Az oldalas az egyik legjobb a városban, na meg a kolbász is, de nekem a borsófőzelék is top - kacsamellel. Az ízek és az alapanyagok nagyon rendben vannak, az adagok kimondottan kiadósak és abszolút jól hozza a magyaros, hentes vonalat.” - összegezte élményeit Papp Regina, a We Love Budapest főszerkesztője és zsűritag.

A European Street Food Awards magyar selejtezőjén tehát a CUPÁKOS nyerte el a három fős szakmai zsűri elismerését.

A győztes nyereménye - a 250.000 forintos fődíjon és a szakmai elismerésen kívül - az is, hogy képviselje hazánkat az európai szuperdöntőn.

Az augusztus végén meghirdetett hazai előválogatón hét kategóriában tíz díjat osztottak ki, így nemcsak a főnyeremény jogos tulajdonosát és egyben a hazánk legjobb street foodosát, de a legjobb vegán, édesség, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza kínálatát, a legtöbb közönségszavazatot kapó egységét és a legszebb magyar food truckot is díjazták.

  • 1. A legjobb hamburger/szendvics street food hely: Kandalló

  • 2. A legjobb húsimádó street food hely: Bp BARbq

  • 3. A legjobb nemzetközi street food hely: Tölcsibe

  • 4. A legjobb magyaros street food hely: Cupákos

  • 5. A legjobb vegán street food hely: Vegan Love

  • 6. A legjobb pizza street food hely: Manu+

  • 7. A legjobb édesség street food hely: N’iceroll

  • 8. Közönségdíj: Kürtős Legenda

  • 9. Beauty különdíj (a legszebb magyar food truck): Market BDPST

  • 10.  Összetett I. hely: CUPÁKOS

„Azért fontos ez a verseny, mivel így Budapest is felkerül a nemzetközi street food térképre, és így sikerülhet a magyar fővárost egyre több fejben "elültetni", ha gasztronómiáról van szó. A zsűrizés során az ízélmény volt a legfontosabb kritérium, emellett pedig a vendéglátást és magát a márkát néztük meg közelebbről. Nekem külön szempont volt, hogy egy nemzetközi versenyen hogyan tudjuk megmutatni ezáltal Magyarországot.” – Regina gondolatai a versenyről.

„Örültem, hogy sokan neveztek, és hogy új szereplők is feltűntek a színen, méghozzá elég jók. A vidékiek között is volt számomra újdonság, és köztük is akadt olyan, amelyik hely miatt érdemes autóba ülni. Talán ez az egyik legfontosabb feladat ma a magyar gasztróban: a felzárkózás Budapesten kívül. Remélem, hogy ez a verseny is segít a piac tisztításában és a fogyasztók tájékoztatásában. Azt hiszem, a nyertesnek úgy kell kint helyt állnia, hogy nemzetközi színvonalon villant valamit a magyar gasztronómiából, méghozzá egyértelműen street food kategóriában. Szép kihívás, de egyáltalán nem lehetetlen.“ – összegezte Bánlaki Stella, a Forbes újságírója.

“Az szemmel látható, hogy a klasszikus ételek már jó színvonalúak, az újítások azonban még elmaradnak. Viszont bízom abban, hogy a kreativitás és technológia beszivárog a magyar piacra. A főbb kritériumom a jó alapanyag volt, valamint az, hogy olyan ételeket lássak a nemzetközi versenyen, amelyek ösztönzik az újító szellemet, az innovációt.” – árulta el Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója, a KARAVÁN társtulajdonosa.

A European Street Food Awards döntőjét 2018. szeptember 28-29-én rendezik meg Berlinben.
 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Nagy liszthatározó - mire jók az egyes lisztfajták? 2. rész

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!