Kiderült, hol folytatja tovább munkáját Palágyi Eszter - És nem ez az egyetlen újdonság

Hamarosan új környezetben találkozhatunk Palágyi Eszterrel. A neves séf a Costes Group után a 2020-ban a Matild-palotában megnyíló Luxury Collection Hotelben folytatja. 

Palágyi Eszter nevét első sorban a Costesből ismerettük meg, ahol négy évig tevékenykedett konyhafőnökként. Bár az elmúlt fél évben a Michelin-csillagos séfnek kényszerpihenőre volt szüksége egy komoly betegség miatt, 2020-ban ismét a konyhapult mögé - írja a Magyar konyha.

Eszter a Costes után 2020-tól a Matild-palotában folytatja munkáját a hamarosan megnyílóLuxury Collection Hotel séfje lesz, előtte azonban még a Bocuse d’Or verseny hazai válogatóján indul el versenyzőként, immáron a Matild-palota támogatásával. A válogató során hat séf juthat majd tovább a februári magyar döntőbe, ahol eldől, ki képviseli hazánkat az európai selejtezőn, a Bocuse d’Or Tallin 2020-on.

A séf két étellel készül, aminek elkészítéséhez három és fél óra áll majd rendelkezésére. Eszter szerint a nehezítést igazán az fogja okozni, hogy a Bocuse d'Or válogatóján rengeteg szabályt kell betartani egy időben, a magát lázadó típusnak tartó Eszter azonban úgy véli, a válogató során bele fog rázódni az új helyzetbe.
"A másik nehezítés, hogy főleg magammal szoktam versenyezni, most pedig egy nehéz időszakon vagyok túl, úgyhogy jelenleg ismerkedem ezzel a helyzettel. Munkahelyváltás, fél év kényszerpihenő, két műtét, de lekopogom, túléltem, csináljunk úgy, mintha ez nem is lett volna, mert most rengeteg dolog vár rám.”
2020. júniusától viszont teljesen új helyen és környezetben, a Matild-palota luxusszállodájában találkozhatunk majd, ahol egy 130 szobás, 700 fő befogadására képes közegben mutatja majd meg külföldi és hazai vendégeknek a magyar konyha sava-borsát.
A Matild-palota olyan műemlék-épület, amelynek felújítása során is fontos, hogy megőrizze a hangulatát, felelevenítse a régi Belvárosi Kávéház és Lido Mulató atmoszféráját. A hely konyhájában a gondosan elkészített magyar ételek lesznek a középpontban, amelyet három szóban jellemeznek az alkotók: A Matild-stílus: szofisztikált, modern, magyar.
"Biztosan lesz mangalica, tokhal és kaviárja, de a reggelinél, ami természetesen inkább nemzetközi kínálat lesz, megjelennek majd magyar klasszikusok, mint a túrós táska, kakaós csiga, talán még a számomra nagyon kedves töltött zsemle is. Széles lesz a paletta, de olyan ételeket és atmoszférát szeretnénk, amiért szívesen visszatérnek a vendégek. Sokan elfelejtik, pedig a legfontosabb, hogy a vendég az első, az ő elégedettsége. Örülök, hogy itt nem csak 20-30 emberre főzünk majd, hiszen ez egy hatalmas létesítmény lesz, nagyon sok féle szegmenst kell maradéktalanul kielégítenünk, ami óriási kihívás.” - meséli Palágyi Eszter, aki a hotel teljes ételkínálatért felel majd.
Az új luxusszálloda tervei szerint a jövőben Európa legszebb skybarját is megnyitja majd, ahonnan 270 fokos kilátás nyílik majd egész Budapestre.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?