Kalóriadús, mennyei finomságok, hogy a Vb-szurkolás még jobb legyen

Jön a foci VB, és ilyenkor a nagy szurkolás mellé jól esik pár falat. Lendüljünk túl a szokásos pár zacskó chips témán, és készüljünk pár nagyon ütős nasival!

Nem szeretek általánosítani, de azt hiszem, azért még mindig igaz, hogy a kétévente rotálódó nagy focis tömegünnepek (mármint az EB meg a VB) még mindig inkább a férfiakat tartja lázban.

Ropogós nacho grande

Az meg pláne ki nem esne a számon, hogy a nőknek ilyenkor maximum a konyha jut, de én tényleg szívesen készítek ezekre az alkalmakra valami extrább nasit.......mert nagyobb örömet okoz a konyhában összeállítani valami hihetetlenül kalóriadús, sörhöz, drukkoláshoz illő kaját, mint a képernyőt bámulva titokban számolgatni, hogy meddig tart még ez a meccs, és azon izgulni, hogy csak hosszabbítás ne legyen.

A baconös-sajtos házi popcorn receptjét itt találod

Ilyenkor legalább kipróbálhatom azokat a recepteket, amiket hétköznap nem csinálnék meg, mert még sose volt példa arra, hogy egy átlag szerda este mondjuk mac&cheese-sajtgolyókat rántsak otthon - pedig hihetetlenül finom lett.

Mac&cheese golyók

Úgyhogy hoztunk nektek négy receptet - egy házi készítésű popcornt baconnel és sajttal, brutálisan laktató mac&cheese-golyókat, egy tex-mex nacho grandét, és egy pikánsan csípős, roppanós csirkeszárnyat. A receptek a júniusi Nők Lapja Konyhában megtalálhatóak, úgyhogy jó szurkolást, és jó nasigyártást mindenkinek!

Csípős, pikáns csirkeszárnyak

A Nők Lapja Konyha most kedvezményes áron fizethető elő egy évre (12 lapszám), ráadásul az első 10 befizető a Gastrohobbi, Magyarország első „live” szakácskönyvét is megkapja!

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?