Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt a válasz, hogy hogyan tudod hazavinni a vásárfiát egy olyan boltból, ahol semmit sem csomagolnak be

Egy fiatal angol pár olyan élelmiszerboltot nyitott Devonban, ahol a vevők maguk viszik a csomagolóanyagot a válogatott, helyi termelőktől származó csemegékhez. 

Richard Eckersley és felesége, Nicola olyan élelmiszerüzletet nyitott Devonban, ahol növényvédőszer-mentes termékeket árulnak. Nem egy ilyen üzletről hallottunk már, A Zero Waste Shop azonban más.

Az ő polcaikon nem találunk becsomagolt árukat, hanem a vevőknek maguknak kell vinni a dobozokat, üvegeket, zacskókat, amibe a különböző finomságokat haza tudják vinni. 

Az etikus, biodinamikus és helyi gazdaságokból származó termékeket nem egyszer biciklivel szállítják a boltba. Tej és alkohol egyáltalán nem kapható az üzletben, és ezeken kívül több, a legtöbb szupermarketben megszokott kaja sincsen az Eckersley boltban. Chipset biztosan nem tud is senki vásárolni. Kapható viszont juharszirup, többféle mag és tészta is. 

Nagyon finom lehet az a földimogyoróból és mandulából készült mogyoróvaj, ami frissen darálva kerül a vevő által hozott üvegbe.

Az ételeken kívül olyan időtálló termékek is kaphatóak, mint a cserélhető pengéjű borotva vagy az a bambuszfogkefe, aminek a sörtéi szintén cserélhetőek. 

"Olyan termékeket akarunk árulni, ami nem csupán a saját, hanem a Föld egészségének is jót tesz" - nyilatkozta a Mertónak Richard.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem illik szürcsölni? A Starbucksban ezt máshogyan gondolják

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!