Itt a Nespresso 5 új őszi kávékapszulája

Az új kávékollekció a világ különböző országaiból származó kávéival kalauzol el minket a termőterületek és a különleges kávéfeldolgozási eljárások világába. 

Megalkotni a világ legősibb és legkülönbözőbb kávé termőterületeiről valami különlegeset és semmihez sem foghatót: ez volt a Nespresso célja, amikor létrehozta a legújabb, Master Origin kávékollekcióját. Felkutatták azokat a kivételes kávémestereket, akik nem csak ismerik termőterületük adottságait és értékeit, hanem szerettek volna a hagyományos kávéfeldolgozási eljárások újragondolásával a megszokottól eltérőt és egyedit alkotni. Fedezze fel a közös munka eredményét: Indonézia, Etiópia, India, Kolumbia és Nicaragua ízeit, amelyek a kávémesterek szakértelmét és a helyi kávéfeldolgozási tradíciók összhangját hozzák el otthonába.

De mit is jelent ez pontosan? Például bevezették a késői szüretelést Kolumbiában, továbbfejlesztették és újra meghonosították a „Black Honey” eljárást Nicaraguában. A helyi kávémesterekkel együttműködve először kezdtek Robustát termeszteni India monszun által érintett területein, és új eljárásokat dolgoztak ki nedvesen hántolt indonéziai és száraz feldolgozású etiópiai kávékhoz. Így született meg az India, az Indonesia, a Colombia, a Nicaragua és az Ethiopia, vagyis az öt, nagyon különböző karakterű kávé, amely mind a termőterületek, a helyi tradicionális eljárások és a kávémesterek szakértelmének különleges összhangját hozza el nekünk.

Ahhoz pedig, hogy megértsük, mitől olyan kivételesek ezek a kávék, miben különböznek egymástól az egyes feldolgozási módszerek, a Nespresso 5 különböző területről magyar mesterembereket kért felaz őszi kampányához, akiktradicionálisan előállított termékeik, és ezek készítése folyamán alkalmazott technológiák révén, könnyen érthető párhuzamokkal mutatják be az 5 Master Origin kávé történetét és a mögöttük rejlő emberi szakértelmet.

A közreműködő szakértők: Barna Ádám - St. Andrea Wine&Gourmet Bar, az Év Chefje; Fekete Gergő – Artizán Budapest Kézműves Pékség; Sándor Tamás - Bükki Sajtmanufaktúra; ifjabb Szepsy István – borász; McMenemy Márk - a kert.tv vloggere. A kampánnyal az a Nespresso célja, hogy rávilágítson, milyen fontos szerepet játszik a termőterület, a feldolgozási technika és a kávémesterek kétkezi munkája a kávé kiváló minőségének és a végső ízprofiljának kialakulásában.

A Master Origin kávék 2018. augusztus 27-től vásárolhatók meg a Nespresso állandó kínálatának részeként világszerte a Nespresso Boutique-okban, online a www.nespresso.com oldalon vagy a 06 80 2582 80-as éjjel-nappal hívható telefonszámon keresztül.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kipróbáltuk milyen aranyló kávét szürcsölgetni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!