Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt az első Gasztrobigyó-teszt: Tojástörő konyhai analfabétáknak - VIDEÓVAL

Új sorozatunkban a modern kor konyhai vívmányait teszteljük le és mondjuk el véleményünket. Kezdésnek itt a tojástörő-szétválasztó-pucoló csodaszerkezet!

Napról napra újabb és újabb konyhai kütyük jelennek meg, megoldást kínálva konyhai helyzetekre. Jó részük már ránézésre is ostobaság, de akadnak azért köztük olyanok is, amire azt mondja az ember, hogy “ez miért nem nekem jutott eszembe?”.

Új sorozatunkban ez utóbbiakat fogjuk letesztelni, mert bár sok ilyen szerkezet elsőre jó ötletnek tűnik, kétséges azonban, hogy a gyakorlatban hogyan válnak be. Kiderítjük!

EZcracker

Kezdésnek itt van ez az EZcracker névre hallgató csoda, ami a konyhai analfabétákat célozza meg. Ránottát készíteni azért lássuk be, nem nagy ördöngősség, elég sokan elboldogulunk ezzel. Van, aki viszont képes még itt is hibázni. Miben? Hát abban, hogy még egy tojást sem tud feltörni rendesen. Belemegy a héj, aztán majd csak úgy ropog a fog alatt. Sebaj, nekik kitalálták ezt a speckó roppantót, amely az ígéret szerint úgy töri fel a tojást, hogy egy darab héj nem kerülhet az ételbe.

Tud ám ez azért mást is, ami talán egy fokkal hasznosabb. A tojásszétválasztást már könnyebben el lehet kétbalkezeskedni, mert van, hogy megreped a hártya a sárgáján és összekeveredik a kettő, amit aztán már a jóisten se választ szét. Az Ezcrackerhez viszont van egy műanyag tartozék, amit ha ráapplikálunk a cuccra és így törjük fel a tojást, akkor szétválasztja helyettünk.

Ha ez még mindig nem lenne elég meggyőző, akkor rendelkezik egy harmadik funkcióval is: a főtt tojást is könnyedén megpucolhatjuk vele. Az ígéret szerint képes úgy megtörni a héjat, hogy aztán a főtt tojásról két részletben, könnyedén le tudjuk majd azt húzni.

Na lássuk:

Az eredmény?

Bevallom, én azt hittem, hogy átverés az egész és még csak megütni sem tudja a tojást, hanem szétroppantja majd az egészet, de nem! Az alapfunkciót simán viszi! Nem állítom, hogy nem tud hibázni, mert azért volt, hogy nem sikerült tökéletesen, de az esetek többségében ezzel nem volt gond.

A szétválasztásnál viszont már igényel némi plusz segítséget, mert túl kicsi az a lyuk, ahol a fehérjének le kellene folynia, úgyhogy óvatosan meg kell rázogatni, de utána már teszi a dolgát. Szóval ez sem kamu.

A főtt tojás pucolásán viszont elbukott. Konkrétan az történt, hogy kettévágta a tojást, és nem a héjat lehetett könnyedén lehúzni, hanem a megfőtt sárgája pottyant ki. Ezt azért sejteni lehetett, nem?

Összefoglalva tehát, ha tényleg ennyire pancserek lennénk, hogy még a tojást sem tudjuk felütni, akkor ajánlott a szerkezet. A szétválasztásban tényleg segítség lehet, de arra ne számítsunk, hogy húsvétkor ezzel 5 perc alatt megpucoljuk majd a 65 darab főtt tojást. A teszten ennek ellenére átment!

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Napi sokk, hogy az emberi testen található baktériumok segítségével is lehet sajtot készíteni

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!