Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ismeritek a chontacurót? Ez az amazóniai ínyencség nem más, mint egy duci lárva

Chontacurot minden ecuadori asztalra! Vallja Juan, a profi séf, aki az amazóniai konyha szerelmese - így történhet meg, hogy kövérkés lárvát tálal vacsorára vendégeinek.

Az Amazonas menti esőerdők környékén végtelen mennyiségű rendhagyó ételalapanyagra bukkanhatunk. Ilyen például a duci amazóniai pondró, az úgynevezett chontacuro is. A krémszínű, fehérjedús és tápláló, külsőre azonban legtöbbünknek eléggé visszataszító féreg még egy Michelin-csillagos étteremben is megtalálhatja a helyét.

Juan José Aniceto, az ecuadori Puya város séfje bár a francia, az amerikai és a hagyományos ecuadori konyha csínját-bínját is kitanulta, mégis végül az amazóniai konyhára specializálódott, amit itt, Puyaban ismert meg. Ehhez nem volt rest az esőerdőkig menni, hogy aztán rátaláljon erre a bizonyos chontacuro nevezetű pondróra.

NÉZZÉTEK:

"Igaz, hogy az újdonságok kipróbálásától eleinte szinte mindenki ódzkodik, de eddig senkivel se találkoztam, akinek ne ízlett volna a chontacuro."

Mai napig ez az egyik legemblematikusabb amazóniai illetve ecuadori fogás, sőt, a helyiek szerint még a légzőszervi betegségeket és az influenzát is gyógyítja.

A megfelelő szakértői tudással bármilyen furcsának vagy akár visszataszítónak tűnő tápláló alapanyag megtalálhatja a helyét akár egy többcsillagos étteremben is - vallja Juan.

Ezt láttad az ízHUSZÁR magazinon?

Kultúrfelvágott: elkészítettük Clemenza húsgolyós spagettijét a Keresztapából

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!