Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hogy kerülnek méhek a nappaliba?

Pár év múlva a kutyusok helyett a méhek lesznek a házi kedvenceink?  

A BEEcosystem lehetővé teszi, hogy aki kellőképpen bátor, az a nappalijában ülve végigkövethesse, hogyan él egy méhcsalád. A falra szerelhető, cédrusból készült, hatszögletű kaptárak áttetsző plexivel vannak burkolva, így egészen szoros kapcsolatba lehet kerülni a "kedvenceinkkel". 

A modulárisan összekapcsolható "kaptáregységekből" a méhek egy csövön keresztül tudnak kijutni a szabadba. A csövecske egy, az ablakba építhető kis szerkezeti elembe fut bele. A cső végén, ahol kifut a szabadba, ideális le és felszállópályát alakítottak ki a méheknek. A csőbe egy biztonsági mechanizmus van beépítve: automatikusan lezárja  a méhek útját, ha véletlenül lekapcsolódna az ablakba szerelt elemről. 

A Dustin Betz and Mike Zaengle vezette cég folyamatosan terjeszkedik - úgy tűnik, bejöttek a számításaik, és van igény a méhek "házikedvencként" való tartásában. A kevésbé bátrak a házfalra kívül is fel tudják szerelni a kaptáraikat. 

A kezdő csomag 160 ezer forintba kerül, és egy kezdő méhkolónia is a részét képezi. A látványon kívül kétségtelen vonzereje a BEEcosystemnek, hogy egy idő után saját mézet tudunk "szüretelni".

via curbed.com

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Eye candy a javából: eszméletlen designcsokik

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!