#HÁZIKOSZT: Szuper egészséges csirkés “caprese” Marks & Spencer módra

A minap annyira jól sikerült a vacsora, hogy muszáj volt videóban is megfőznöm. Gyors, egészséges, finom - ennél több csábító jelzőt nem tudok összeszedni. Próbáljátok ki!

Hogy a Mekis almáspite elfogyasztása utáni szorongásomat és lelkiismeret-furdalásomat némiképp enyhítsem, itt van ez a caprese.

Caprese azért, mert a klasszikus saláta összetevői benne vannak (paradicsom, mozzarella meg bazsalikom), de ennél több azonosság nem fedezhető fel névadójával.

Azok, akik “évek óta Olaszországban élnek” és szerintük “ennek köze nincs az EREDETI és AUTENTIKUS recepthez”, meg azok is, akik egy olasz mammától tanulták ki a háromösszetevős saláta csínját-bínját, most lehet, hogy sírnak fájdalmukban, de szerintem ennyire ezért nem érdemes összetörni.

Amikor tavasszal Párizsban jártunk, akkor esélyes, hogy konkrétan hülyének néztek, amikor a helyi Marks & Spencerbe beszabadulva az előre elkészített saláták összetevőit kezdtem fotózgatni a telefonommal. Simán tűnhettem minőségellenőrnek is vagy ilyesmi, úgyhogy nem is mert szólni senki. De hát most mit csináljak ha totál lázba jöttem, hogy ott ilyeneket is lehet kapni? Ezek a guszta - legkevésbé sem jellegtelen - egészséges kaják attól eltekintve, hogy műanyag dobozban tették őket a hűtőpultba, jól néztek ki.

A fotókat azért csináltam, hogy majd jól ellopom az ötleteket és elkészítem őket otthon, ha már nálunk nem lehet kapni semmilyen “friss” árut a M&S üzletekben. Azóta mondjuk már semmit sem vehetünk itt, merthogy ez a cég sincs többé jelen Magyarországon.

RECEPT

Csirkés "caprese" - Kattints!

Amint végeztem az ipari kémkedéssel, és a kosaramat kolbásszal, angol muffinnal - ne kérdezzétek, hogy vetemedhettem ilyesmire - megpakolva odasétáltam a kasszához, az üzlet magazinját megpillantva szembesültem vele, hogy létezik egy weboldal, ahol gyakorlatilag az összes tudás, amit a telefonom így is korlátozott memóriájába szorgosan elmentettem, mind fellelhető.

A képek azóta is foglalják a telefonomban a helyet, persze egyiket sem csináltam még meg belőle, ezt a csirkés caprese-t, amit az említett weboldalon találtam, viszont igen. Némileg átalakítottam a receptet, bár plágium ügyben még perelhető lennék, hiszen az, hogy balzsamecettel felturbóztam és olajbogyót is dobtam hozzá, még kevés lenne annak bebizonyítására, hogy véletlen az egybeesés.

A #HÁZIKOSZT korábbi epizódja

Mekis almás pite

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?