#HÁZIKOSZT: Majonézes kukorica, avagy ¡Viva México!

A mexikói majonézes grillkukorica igéjét hirdetjük most, ami talán a nyár legjobb gyorskajája! Harapjátok bátran a kukoricaszemeket, és kenjétek a majonézt az arcotokra!

Nem értem, itthon miért nem kezdett még bele senki az elotes, vagyis a mexikói majonézes grillkukoricabizniszbe? Szerintem eléggé menne, mert a jó öreg hidegkonyhás majonézes kukoricánknak ugyan csak távoli rokona ez a kaja, de a hasonlóság letagadhatatlan. Szerintem nyáron - szó szerint - zabálná a nép, akár egy fesztiválon, akár a pesti bulinegyedben.

Persze, sokkal jobb, ha szabadban kerül a grillre a kukorica, és átjárja a füstös íz, de ne parázzon rá senki, ha ez nem megy, mert serpenyőben vagy a sütőbe bedobva is fergeteges lesz. Nem, ez itt nem az autentikus verzió, feta sajttal nem is lehetne az, de remélem nem bánjátok, hogy nem küldelek benneteket cotija sajtot venni, hanem kerestem egy elérhetőbb alternatívát helyette? Na ugye...

A lényeg az, hogy jól süssétek meg a tengerit, kapjon egy kis színt - akkor lesz finom -, aztán kenjétek meg szépen a mázzal. Aki bírja, nyugodtan dobjon hozzá chilit is, a végén viszont az extra limelocsolást ne spóroljátok meg! Utána már lehet falni, de készüljetek mellé egy adag szalvétával is, mert az egész arcotok majonézes lesz.

Recept

Mexikói grillezett kukorica - Kattints!

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?