Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hat okos megoldás, amitől a kicsi konyhád sokkal nagyobbnak fog tűnni!

Attól még, hogy kicsike a konyhád, varázsolhatsz belőle egy látványos, praktikus teret. Mutatunk hat tippet, amivel segíthetsz magadon.  

Egy kicsi konyhában könnyen érezhetjük azt, hogy a főzés sokkal inkább kihívás, mint öröm.  ezzel együtt, ha megfogadod az alábbi tippeket, egy sokkal kellemesebb, praktikusabb helyiséget varázsolhatsz a konyhádból, ahol jó élmény lesz szorgoskodni és falatozni.

1. Válassz egyszerű színeket!  

Egy kis konyhában a neutrális, világos színek jelentik a legjobb választást. Arra is érdemes törekedni, minél több felületnek legyen azonos színe, így elkerülhetjük a klausztrofóbia kellemetlen érzését, ráadásul az erős színek kis térben nyugtalanítóan is hatnak. A legtágasabbá a magas fényű, fehér felületek tudják tenni a teret.

2. Használj ki minden helyet a tároláshoz!

Sokan nem is gondolnak arra, mennyi kihasználatlan hely van akár a legegyszerűbb konhaszekrényben és -fiókban. Keskeny résekbe és háromszög alaprajzú konyhaszekrényekbe is okosan átgondolt módon rengeteg apróbb vagy ritkábban használt tárgyat el tudunk helyezni. A konyhaszekrények belső felére is szerelhetünk akasztókat, így azt a felületet is hasznosíthatjuk.

3. Válassz épp megfelelő méretű konyhai gépeket!

Ha kicsi a konyhád, ne próbálkozz azzal, hogy a legmenőbb, legnagyobb tűzhelyet, hűtőgépet vagy szagelszívót próbáld meg bepréselni a rendelkezésre álló kis helyiségbe. Gondosan nézd át a kínálatot, és válassz jó helykihasználású eszközöket.

4. Ruházz be különleges fiókokba!

Ügyes kis fiókokkal, amikben fűszereket, evőeszközöket, konyharuhákat tartasz, akár olyan tereket is ki tudsz használni a kis konyhádban, amelyek amúgy üresen árválkodnának. 

5. Az edényeid dísznek sem utolsók!

Egy két szép kép minden helyiséget fel tud dobni, de ha kicsi a konyhád, nem valószínű, hogy marad falfelület, ahová egy látványos plakátot, festményreprodukciót kiakaszthatnál. Összekötve a kellemeset a hasznossal próbáld ki, hogy az esztétikus edényeidet úgy rendezed el, hogy nem csak helyet spórolsz vele, hanem a konyhád díszeként is funkcionálhatnak.

6. Használj megfelelő világítást!

Ha egy kicsi helyiséget megfelelően világítunk be, rögtön nagyobbnak is fog tűnni. Az általános, plafonra szerelt világításon túl mindenképpen szükséged lehet hatékony célvilágításra. A felső konyhaszekrények aljára szerelt LED-sor az egyik legpraktikusabb és esztétikusabb megoldás: nem foglal el értékes helyet, de a munkapultot bevilágítja. A konyhaszekrényeket megvilágító súrlófény este barátságos hatást kelt, és a teret is tágítja. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon? 

Újra füstölnek a Szerencsi Cukorgyár kéményei - ám sajnos csupán ideiglenesen

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!