Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ha azt hiszed, egy újabb fine diningről szóló cikket hoztunk, nézd meg alaposabban a fogásokat!

Egy Instagram-szakács tökéletesen alátámasztotta azt a gasztrotézist, miszerint nagyon is sok múlik az ételek tálalásán - még akkor is, ha nem gourmet fogásokra gondolunk.

A közösségi fotómegosztó-alkalmazáson feltűnt szakács, fantázianevén Chef Jacques La Merde igazi rajongója a junk foodoknak, így nem ritka, hogy olyan fogások készülnek a konyhájában, mint a hamburger, hot dog, nachos, rengeteg fagylalt és édes-cukros sütemények. Az ilyen egészségtelen ételekkel kapcsolatban persze minden dietetikus szakértő és tudatosan vagy tisztán táplálkozó ember mértékletességre int, hiszen ezen gyors fogások alapanyai csak ritkán jó minőségűek és egészségesen táplálóak.

A gasztroművészetből jelesre vizsgázott séf viszont gondolt egyet, és a legnépszerűbb gyorskajákat és egészségtelen ételeket olyan formában tálalta, mintha azokat egy Michelin-csillagos vagy fine dining-étteremben tették volna eléd.

A látványos és minden bizonnyal rengeteg munkát igénylő junk food-alkotásokat nagyon hamar felkapta az Instagram és a sajtó is, így a kajaművész szakács profilját már közel 142.000 felhasználó követi napról napra.

 

@chefjacqueslamerde által megosztott bejegyzés,

A food stylistként, fotósként és gyorskaja-séfként is zseni Jacques LaMerde egyébként minden posztjában humoros megjegyzésekkel, pontosan leírja azt, hogy mit láthatunk a tányérjain, sokszor pedig egy-egy személyes történettel is kiegészíti azt, hogy miért nyúlt újra az Oreo-kekszhez, a gumicukorhoz vagy éppen a tortilla-chipsért alapanyagként.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Napi sokk, hogy az emberi testen található baktériumok segítségével is lehet sajtot készíteni

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!